ΞΑΝΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ – ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΑΡΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΕΜΠ

Νέα μεγάλα συλλαλητήρια προετοιμάζονται την Πέμπτη 18/1, ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, μετά τη και τη βίαιη επιχείρηση της αστυνομίας στο Μετσόβειο, κατά των διαμαρτυρόμενων φοιτητών όπου στο ο όργιο καταστολής που έγινε το πρωί της Δευτέρας με δυνάμεις των ΜΑΤ, εισέβαλαν στις εγκαταστάσεις του ΕΜΠ στου Ζωγράφου, επιτέθηκαν στις καταλήψεις και εκκένωσαν την Πρυτανεία.

Μετά από όλα τα παραπάνω, σε άκρως αγωνιστικό κλίμα βρίσκονται οι φοιτητές και οι μαθητές της χώρας, διατρανώνοντας την αντίθεσή τους στα σχέδια της κυβέρνησης για ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, υποβαθμίζοντας έτσι περαιτέρω τις σπουδές και τα πτυχία τους.

 Τις προηγούμενες ημέρες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα πραγματοποιήθηκαν μαζικότατα συντονιστικά φοιτητικών συλλόγων, με παρουσία μεγάλου πλήθους φοιτητών που κατέκλυσαν τα αμφιθέατρα.

Σημειώνεται πως οι νέες μεγάλες διαδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Πέμπτη, στην Αθήνα, στις 12 μ. στα Προπύλαια, στην Θεσσαλονίκη στις 12 μ. στην Καμάρα, στη Λάρισα στις 12.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία, και στην Πάτρα στις 11.30 π.μ., στην πλατεία Γεωργίου.

Δίπλα στους φοιτητές στέκονται και οργανώνουν πορείες και οι μαθητές της χώρας. Μετά τις πολλές καταλήψεις που σημειώθηκαν την περασμένη Πέμπτη σε όλη την Ελλάδα, η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας καλεί σε νέες κινητοποιήσεις τόσο στα σχολεία με καταλήψεις, όσο και σε συμμετοχή στο μεγάλο συλλαλητήριο στα Προπύλαια ενάντια στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια.