ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΩΝ ΣΚΥΛΩΝ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΤΗΝ 50ΧΡΟΝΗ 

Προφυλακιστέος κρίθηκε, μετά την απολογία του στην 3η τακτική ανακρίτρια, ο 37χρονος ιδιοκτήτης των τριών σκύλων που επιτέθηκαν μέχρι θανάτου στην 50χρονη, το μεσημέρι την περασμένης Κυριακής, στη Νεοχωρούδα, έξω από τη Θεσσαλονίκη. Εισαγγελέας και ανακρίτρια ομόφωνα έκριναν ότι ο κατηγορούμενος πρέπει να κριθεί προσωρινά κρατούμενος.

Ο 37χρονος, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, αρνήθηκε την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, η οποία του αποδίδεται, εκφράζοντας τη βαθιά του λύπη του για τον χαμό της γυναίκας. Στο απολογητικό του υπόμνημα, ο ίδιος φέρεται να επέμεινε ότι τα σκυλιά άνοιξαν μία μικρή τρύπα στον συρμάτινο φράχτη, απ’ όπου διέφυγαν, χωρίς ο ίδιος να αντιληφθεί το παραμικρό.

Κατά πληροφορίες, επισήμανε ότι τα σκυλιά ήταν εκπαιδευμένα και ότι δεν είχαν εκδηλώσει κατά το παρελθόν επιθετικά συμπεριφορά.

Οι ισχυρισμοί του ωστόσο δεν έπεισαν εισαγγελέα και ανακριτή που του «έδειξαν» τον δρόμο για τις φυλακές.

Όπως δήλωσε ο συνήγορος του 37χρονου, ο εντολέας του προτίθεται να προσφύγει άμεσα κατά του εντάλματος προσωρινής κράτησης, ζητώντας την αντικατάσταση της προφυλάκισης με περιοριστικούς όρους.

«Ο θόρυβος από το αλυσοπρίονο προκάλεσε την επίθεση των σκυλιών»

Στο θόρυβο που προκάλεσε το αλυσοπρίονο κατά την εκτέλεση εργασιών κοπής δένδρων στην αυλή τής 50χρονης φέρεται να απέδωσε ο 37χρονος ιδιοκτήτης των τριών σκύλων την επίθεση των ζώων στην άτυχη γυναίκα.

«Τα σκυλιά όταν άκουσαν τους οξείς, διαπεραστικούς και εκκωφαντικούς θορύβους του αλυσοπρίονου που κρατούσαν ώρες ένιωσαν μεγάλο κίνδυνο και προσπάθησαν να διαφύγουν από την περίφραξη για να αντιμετωπίσουν την απειλή και τον κίνδυνο που ένιωσαν», ισχυρίστηκε ο 37χρονος, κατά την απολογία του.

Κατά τον ίδιο, «βασανίσθηκαν από το θόρυβο κι από φιλικά έγιναν επιθετικά». Έσπασαν το πλέγμα στη βάση της περίφραξης από την πλαϊνή πλευρά του οικοπέδου, βγήκαν έξω και κατευθύνθηκαν προς την αυλή της Ελισάβετ που ήταν σε απόσταση 100 μέτρων, όπου εξαγριωμένα της επιτέθηκαν. Δεν φταίει ούτε η Ελισάβετ, ούτε ο κηπουρός που ήταν στο βάθος του κήπου» φέρεται να είπε.

Σε άλλο σημείο υποστήριξε ότι ουδέποτε προέβλεψε ότι θα διαφύγουν τα σκυλιά από την περίφραξη, ούτε μπορούσε να προβλέψει ότι θα επιτεθούν σε άνθρωπο, αρνούμενος την εις βάρος του αποδιδόμενη κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και εκφράζοντας τα ειλικρινά του συλλυπητήρια προς την οικογένεια της άτυχης γυναίκας.

«Είχα υιοθετήσει τα σκυλιά από το δρόμο»

Αναφερόμενος στα σκυλιά, κατά πληροφορίες, απολογήθηκε ότι τα είχε υιοθετήσει προ 2ετίας από το δρόμο, διότι ήταν εγκαταλελειμμένα και σε κακή κατάσταση.

«Όμως συνήλθαν και τα είχα διαρκώς φροντισμένα και καλοταϊσμένα. Είχαν δικό τους σπιτάκι και κυκλοφορούσαν μόνο στην αυλή της μονοκατοικίας» είπε, επαναλαμβάνοντας διαρκώς ότι δεν υπήρχε μέχρι το συγκεκριμένο συμβάν καταγγελία ότι κυκλοφορούσαν ελεύθερα, ούτε παρενόχλησαν κάποιον και κυρίως ποτέ δεν επιτέθηκαν ούτε δάγκωσαν κάποιον ενώ για τις καταθέσεις μαρτύρων σχετικά με τις συνθήκες φύλαξης των σκυλιών κάνοντας λόγο για αοριστίες.