ΣΕ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΟΜΟΦΥΛΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ – ΑΠΟΧΗ ΕΠΙΛΕΓΕΙ Ο ΒΟΡΙΔΗΣ

Ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, στην οποία παρουσιάστηκε το νομοσχέδιο δήλωσε ότι θα επιλέξει αποχή, με την ανοχή βέβαια του Μαξίμου και του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο Μάκης Βορίδης τοποθετήθηκε στη συνεδρίαση και επανέλαβε τις ομοφοβικές…αντιρρήσεις που έχει εκφράσει στο παρελθόν και δημόσια.

Να σημειωθεί πως για το πολυσυζητημένο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια και την τεκνοθεσία, πρόκειται να μπει σε δημόσια διαβούλευση, μετά και την απόφαση του χθεσινού υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα είπε στο υπουργικό συμβούλιο ότι δεν θέλει να δημιουργήσει πρόβλημα στην κυβέρνηση για αυτό και θα απέχει από την ψηφοφορία.Επομένως, ο κ. Βορίδης τελικά δεν θα παραιτηθεί από το αξίωμα του υπουργού Επικρατείας και δη, όπως φαίνεται, με την ανοχή του Μαξίμου.

Η στάση της κυβέρνησης μετά και από το υπουργικό συμβούλιο είναι πως: “Ο κ.Βορίδης έχει εκφράσει την επιφύλαξή του αυτή ήδη πριν γίνει υπουργός. Επέλεξε τη στάση της αποχής. Αρα δεν υπάρχει θέμα για την παραμονή του στο υπουργικό συμβούλιο”.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είπε στο υπουργικό ότι το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί 12 ή 13 Φεβρουαρίου και προσέθεσε…χαμογελώντας: “Και 14 να ψηφιστεί, του Αγίου Βαλεντίνου, θα έχει ένα συμβολισμό“.