ΞΥΛΟ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ, ΣΕ ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΙ ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Αυταρχική επίθεση με χημικά και ξύλο, δέχτηκαν από τα ΜΑΤ οι αγρότες επί του αυτοκινητοδρόμου Ε65 στην Καρδίτσα, όπου και είχαν αποκλείσει διαμαρτυρόμενοι, με αποτέλεσμα να σημειωθεί τουλάχιστον έναν τραυματισμός. Η αστυνομία προχώρησε μάλιστα και στην προσαγωγή ενός αγρότη. «Ντροπή σας» φώναζαν οι αγρότες, ανεβαίνοντας πεζή στον αυτοκινητόδρομο και αποκλείοντας την Εθνική Οδό από την κυκλοφορία.

Εκατοντάδες τρακτέρ συγκεντρώθηκαν στο συγκεκριμένο μπλόκο στην Καρδίτσα, με τους αστυνομικούς νωρίτερα να τους ρίχνουν χημικά και να τους επιτίθενται, προκειμένου να μη δημιουργηθούν τα μπλόκα.

Κλίμα αυταρχισμού και στον Πλατύκαμπο

Με δυναμικό τρόπο αλλά και σε κλίμα αστυνομικής καταστολής ξεκίνησαν το μεσημέρι της Τετάρτης 24/1/24 και οι κινητοποιήσεις των αγροτών του νόμου Λάρισας, οι οποίοι κατέφθασαν με τα αγροτικά μηχανήματα στον κόμβο του Πλατυκάμπου. Οι αγρότες επιχείρησαν να βγουν συμβολικά στην εθνική οδό για να προχωρήσουν σε συνέλευση και απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Οι αγρότες διεκδικούν, μεταξύ άλλων, την αναπλήρωση του εισοδήματος εξαιτίας της μείωσης της παραγωγής από καταστροφές και ασθένειες, την κατασκευή έργων υποδομής για την προστασία από τα καιρικά φαινόμενα όπως και τη μείωση του κόστους παραγωγής.

Επίσης ζητούν αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να αποζημιώνεται κατά 100% η παραγωγή, αλλά και το κεφάλαιο από όλους τους κινδύνους.