ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ – ΚΑΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ

Εν μέσω τριγμών και συγκρούσεων, ψηφίζετε σήμερα η τροπολογία Καιρίδη για τη νομιμοποίηση μεταναστών, με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να προκαλεί μετωπική σύγκρουση, με το Μαξίμου, και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Με μια ακροδεξιά παρέμβαση, ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ., έβαλε θέμα κομματικής πειθαρχίας και ζήτησε την Παρασκευή να αποσυρθεί η τροπολογία. Το Σάββατο εξέθεσε την κυβέρνηση Μητσοτάκη, υπενθυμίζοντας στην γαλάζια πολυκατοικία, ποια ήταν η στάση της κυβέρνησης παλαιότερα, για τις νομιμοποιήσεις μεταναστών.

Το Μαξίμου προσπάθησε να επιβάλει κομματική πειθαρχία στον ιδεοληπτικό λόγο του Αντώνη Σαμαρά: «Ο μόνος βουλευτής της Ν.Δ. που είναι πρώην πρωθυπουργός είναι ο κ. Σαμαράς. Από εκεί και πέρα για όλους τους υπόλοιπους είναι αυτονόητη η κομματική πειθαρχία σε νομοσχέδια και τροπολογίες, θα ισχύσει και σε αυτή την ψήφιση, οπότε ναι, η απάντηση είναι ότι αυτονοήτως θα υπάρχει» όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης, εκφράζοντας την πρόθεσή τους να υπερψηφίσουν τη θετική τροπολογία στην οποία προχώρησε το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, σχολίασαν με “πυρά”, την υποκριτική στάση του Κυρ. Μητσοτάκη. Η τροπολογία που αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα αφορά περίπου 30.000 μετανάστες, που ζουν και δουλεύουν στη χώρα μας τουλάχιστον επί τρία χρόνια, όπου θα νομιμοποιηθούν, με στόχο να καλυφθούν οι πιεστικές ανάγκες της αγοράς εργασίας.

Στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχολίαζαν δηκτικά πως «ο πρωθυπουργός δεν λογαριάζει το Σύνταγμα, αλλά δειλιάζει και τρέμει μπροστά στην ακροδεξιά του Αντώνη Σαμαρά», προσθέτοντας ότι «Ο δήθεν ευρωπαϊστής και μεταρρυθμιστής κ. Μητσοτάκης, αποδεικνύεται όμηρος ακροδεξιών και ακραία οπισθοδρομικών αντιλήψεων, ακόμη και όταν πρόκειται να υπερασπιστεί μια αυτονόητη τροπολογία για την κοινωνία και την παραγωγική δραστηριότητα της χώρας».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Θανάσης Γλαβίνας, δήλωσε ότι «έχουμε εκφραστεί θετικά ως προς την τροπολογία. Ωστόσο, πρόκειται για μία συζήτηση που έχει πολύ μεγάλο πολιτικό βάθος και δεν είναι εύκολη. Πρέπει να γίνει με ρεαλιστικό τρόπο, χωρίς προκαταλήψεις και ανέξοδες φωνές, όπως αυτές που είχε για χρόνια η Ν.Δ.».

Ο εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς Νάσος Ηλιόπουλος, από την Ολομέλεια της Βουλής τόνισε μεταξύ άλλων ότι «τα σκάγια του ακροδεξιού μίσους, τώρα παίρνουν και την κυβέρνηση».