ΠΛΗΡΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ: ΚΑΤΕΒΗΚΕ ΤΟ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΜΕ ΤΗ ΡΟΖ ΣΗΜΑΙΑ

Από τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετριτη, φαίνεται πως δόθηκε η εντολή, να κατέβει έκθεμα με την Ροζ σημαία, σε έκθεση στο Γενικό Προξενείο της χώρας μας, στη Νέα Υόρκη. Το έργο είναι της Γεωργίας Λάλε, το οποίο αποτελεί διαμαρτυρία για τις γυναικοκτονίες στην Ελλάδα. Προηγήθηκαν διαμαρτυρίες από ακροδεξιούς και παρέμβαση του προέδρου της «Νίκης», Δημήτρη Νατσιού.

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να ρίξει «γέφυρες» με το ακροδεξιό ακροατήριο, μετά και την ενόχληση του προέδρου της «Νίκης» Δημήτρη Νατσιού ήταν άμεση, με το ΥΠΕΞ να δίνει εντολή να κατέβει το έργο τέχνης, από την έκθεση του Προξενείου.

Η «σημαία» φιλοξενείται σε έκθεση στο Γενικό Προξενείο της χώρας μας στη Νέα Υόρκη και έχει ως θέμα την έμφυλη βία και τις γυναικοκτονίες. Πρόκειται για την έκθεση της Τζόρτζια Λάλε με το έργο «Ενοχή της Γειτονιάς», που πραγματεύεται τα φαινόμενα της γυναικοκτονίας και της ενδοοικογενειακής βίας.

«Το έργο τέχνης δημιουργείται από σεντόνια δωρεά γυναικών που ζουν στην Ελλάδα. Αυτές οι γυναίκες έχουν φαινομενικά λίγα κοινά πράγματα, αλλά όλες έχουν ξαπλώσει σε αυτά τα σεντόνια απελπισμένες και φοβισμένες» σημειώνουν οι διοργανωτές της έκθεσης.

Ο πρόεδρος της Νίκης Δημήτρης Νατσιός είχε ζητήσει από το βήμα της Βουλής να αποσυρθεί το έργο, λέγοντας ότι η ελληνική σημαία παρουσιάστηκε ως «κουρέλι», σε άλλο ένα ακροδεξιό ξέσπασμα του.