Αντιφασιστικό συλλαλητήριο από φορείς και συλλογικότητες στο Νέο Ηράκλειο, κατά της πανευρωπαϊκής συνάντησης ακροδεξιών οργανώσεων στην περιοχή, Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023. (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ (UPD)

Σε τουλάχιστον 18 προσαγωγές; αντιφασιστών έχει προχωρήσει η αστυνομία στο Νέο Ηράκλειο προσπαθώντας να αποτρέψει την πραγματοποίηση αντιφασιστικής συγκέντρωσης που είναι προγραμματισμένη για τις 6 το απόγευμα στον σταθμό του ΗΣΑΠ.

Σύμφωνα με δημοσιεύσεις χρηστών των social media έχει ήδη γίνει μεταφορά των προσαχθέντων στη ΓΑΔΑ με βαν που έφερε επί τούτου η αστυνομία στο σημείο.

Μεταξύ των συλληφθέντων βρίσκονται μέλη και στελέχη του ΜέΡΑ25, δύο εκ των οποίων είναι ο συντονιστής της ΟΕΣΚΕ Θωμάς Αχταρίδης και ο Κώστας Ντάσκας εκ των συντονιστών της Κεντρικής Επιτροπής.

Στην ΓΑΔΑ προσέρχονται δικηγόροι για την υπεράσπιση όλων των προσαχθέντων ενώ στον χώρο της προγραμματισμένης συγκέντρωσης είναι ιδιαίτερα έντονη η αστυνομική παρουσία.

UPDATED: 7μ.μ.

Περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι έχουν συγκεντρωθεί στα Πευκάκια φωνάζοντας αντιφασιστικά συνθήματα ενώ αντίστοιχος αριθμός συγκεντρώνεται σε διαφορετικά σημεία, τόσο στον ΗΣΑΠ Νέας Ιωνίας αλλά και όσοι κατάφεραν να φτάσουν στον ΗΣΑΠ Νέου Ηρακλείου όπου ήταν το αρχικό σημείο της αντιφασιστικής συγκέντρωσης.

Ανακοίνωση του ΜέΡΑ25:
Σε επείγουσα ανακοίνωσή του για τις προσαγωγές των μελών του το ΜέΡΑ25 αναφέρει:

Η ΕΛ.ΑΣ. του Μητσοτάκη θεματοφύλακας της φασιστικής συγκέντρωσης στο Νέο Ηράκλειο!

Η ΕΛ.ΑΣ. του κ. Μητσοτάκη προσήγαγε πριν λίγο επτά συντρόφους μας, μεταξύ τους τον συντονιστή της Κ.Ε. του ΜέΡΑ25 Κώστα Ντάσκα και τον συντονιστή του οργανωτικού του κόμματος, Θωμά Αχταρίδη, οι οποίοι οδηγούνται στη ΓΑΔΑ.

Οι επτά απλώς περπατούσαν στο ύψος της Νέας Ιωνίας προς την αντιφασιστική πορεία στο Νέο Ηράκλειο. Το αστυνομικό κράτος της κυβέρνησης, αφού δεν μπόρεσε να σταματήσει το κομβόι των κροατών νεοναζί πριν 2 μήνες, το οποίο διέσχισε ανενόχλητο όλη τη χώρα για να καταλήξει στο δολοφονικό συμβάν της Νέας Φιλαδέλφειας, σήμερα προσαγάγει δημοκράτες πολίτες στις γειτονιές της Νέας Ιωνίας, παίρνοντας εμμέσως πλην σαφώς θέση υπέρ της φασιστικής συγκέντρωσης στο Νέο Ηράκλειο.

Δεν φοβόμαστε, δεν το βάζουμε κάτω, ο αγώνας μας κατά του φασισμού συνεχίζεται σε όλα τα πεδία.

Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας: Η κυβέρνηση παίζει με τη θεωρία των δύο άκρων

Όπως κατήγγειλε εκ μέρους του Αντιφασιστικού Συντονισμού η Αγγελική Βαλσαμάκη μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στην εκπομπή Πίσω Σελίδες, η αστυνομία και η κυβέρνηση στην ουσία εξισώνουν τις αντιφασιστικές διαμαρτυρίες με τις σχεδιαζόμενες συνάξεις των φασιστών ενισχύοντας τη θεωρία των δύο άκρων, τη στιγμή που στο Νέο Ηράκλειο κινητοποιούνται δεκάδες σωματεία, φορείς, ο τοπικός Δήμος αλλά ακόμα και σύλλογοι γονέων από σχολεία της περιοχής δηλώνοντας πως οι φασίστες δεν χωρούν στη γειτονιά τους.

Ακούστε τη συνέντευξή της.