ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: «ΟΙ ΦΡΕΓΑΤΕΣ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ – ΔΕΝ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ Ο ΦΠΑ» 

Ο υπουργός Οικονομικών Κώστας Χατζηδάκης ομολόγησε κυνικά τους λόγους για τους οποίους η κυβέρνηση δεν προτίθεται να προχωρήσει σε μειώσεις φόρων για την πάταξη της ακρίβειας.

Μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Οικονομίας, τόνισε ότι αφενός δεν μειώνονται οι φόροι για την εξυπηρέτηση του χρέους, και αφετέρου επειδή… οι φρεγάτες και τα αεροπλάνα κοστίζουν.

Αναφερόμενος στο φορολογικό νομοσχέδιο και τις αντιδράσεις που υπάρχουν, αλλά σε ένα σωρό φόρους, όπως ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στα καύσιμα και ο ΦΠΑ στα τρόφιμα, απαντώντας ουσιαστικά στο ερώτημα γιατί η κυβέρνηση δεν τους μειώνει ή δεν τους καταργεί.

«Πρώτον η εξυπηρέτηση του χρέους που παρά τις ρυθμίσεις που έχουν γίνει και παρά τη μείωσή του ως ποσοστό του ΑΕΠ παραμένει μεγάλο. Το δεύτερο είναι οι αμυντικές δαπάνες. Οι φρεγάτες, τα αεροπλάνα, στοιχίζουν, από κάπου πρέπει να βρεθούν (σ.σ. τα χρήματα)», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης.

«Το τρίτο έχει να κάνει με τις συντάξεις. Δίνουμε 31 δισ. ευρώ ετησίως για τις συντάξεις., Τα μισά από αυτά είναι από τους φορολογούμενους, από τους φόρους. Αν πάμε και μειώσουμε τον ΦΠΑ αλόγιστα, στο τέλος δεν θα μπορούμε να πληρώσουμε βασικές ανάγκες», κατέληξε ο υπουργός.