ΠΟΜΕΝΣ: ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΟΧΗΜΑΤΑ

Την άμεση παρέμβαση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για τη διακοπή κάθε επιβίβασης στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων για την εκτέλεση αποστολής σε υπηρεσιακά οχήματα που δεν πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις ασφαλείας που ρητά προβλέπονται από τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ζήτησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ) με σχετικό έγγραφο της προς τους συγκεκριμένους αποδέκτες.

Η ΠΟΜΕΝΣ αναφέρεται ενδεικτικά σε τροχαία δυστυχήματα με τέτοιου είδους οχήματα, κυρίως με τα Mercedes GD240 και GDT 290, που έχουν σημειωθεί από το 1999 έως το Μάιο του 2024 και προκάλεσαν το θανάσιμο τραυματισμό 7 στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και τον τραυματισμό άλλων 14.

Επιπλέον αναφέρει: «Απαιτούμε τη διακοπή κάθε επιβίβασης σε ακατάλληλα οχήματα προς τέτοια χρήση και ζητάμε το αυτονόητο, να μεριμνήσετε για την προστασία της ζωής των συναδέλφων μας και να υπερασπιστείτε την αξιοπρέπεια των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων».

Επίσης σημειώνει ότι οι καρότσες των οχημάτων για τη μετακίνηση στρατιωτικών, σίγουρα δεν αρμόζουν σε σύγχρονες Ένοπλες Δυνάμεις και το κυριότερο δεν παρέχουν την ασφάλεια που επιβάλει η νομοθεσία και ο πολιτισμός μας.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών προειδοποιεί: «Κάθε απώλεια υγείας ή θάνατος που θα προέλθει από την προαναφερθείσα κατάσταση θα αποτελεί προϊόν εγκληματικής ενέργειας».