ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΜΟΦΟΒΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Α. ΚΟΥΓΙΑ ΚΑΤΑ Σ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ

Την παρέμβαση του Αρείου πάγου προκάλεσαν τα ομοφοβικά σχόλια του Αλέξη Κούγια κατά του Στέφανου Κασσελάκη στον απόηχο των εξελίξεων στην υπόθεση Λύτρα.

Όπως έγινε γνωστό η εισαγγελέας Γεωργία Αδειλίνη απέστειλε παραγγελία στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνη Ελευθεριάνο να διενεργήσει προκαταρκτική έρευνα για το εάν οι δηλώσεις Κούγια παραβιάζουν τον αντιρατσιστικό νόμο ειδικά ως προς την κατεύθυνση προσβολής προσωπικών θεμάτων με ομοφοβικές προσεγγίσεις.

Υπενθυμίζεται ότι ο γνωστός ποινικολόγος στην προσπάθειά του να απαντήσει στη σφοδρή κριτική που δέχθηκε για τις δηλώσεις του σχετικά με την… αντρίκεια συμπεριφορά του Απόστολου Λύτρα ξεπέρασε τα όρια και επιτέθηκε στον Στέφανο Κασσελάκη λέγοντας «διάβασα ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, τοποθετήθηκε για την υπόθεση Λύτρα και για το τι είναι αντρική συμπεριφορά. Σοκαρίστηκα και μόνο γιατί ο Στέφανος Κασσελάκης, του οποίου είναι γνωστές οι επιλογές του και που δεν έχει ξεκαθαρίσει δημοσίως, ενώ θα έπρεπε, εάν στο γάμο του αυτός είναι γυναίκα ή άνδρας ή ο Τάιλερ, τοποθετείται για το τι είναι αντρική συμπεριφορά».

Την παρέμβαση εισαγγελέα ζήτησε, εξάλλου, και ο ίδιος ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολιάζοντας «με την παρουσία μου ως τώρα στη χώρα μας, για ένα πράγμα μπορώ να είμαι 100% περήφανος. Που προσπαθώ με όλες μου τις δυνάμεις να στείλουμε τους Κούγιες αυτού του τόπου στο χρονοντούλαπο του Μεσαίωνα. Αυτές οι νοοτροπίες έδιωξαν τη γενιά μου από την χώρα. Και είναι καιρός η γενιά μου να κυβερνήσει και να φτιάξει τον τόπο μας. Υ.Γ. Ο αρμόδιος εισαγγελέας γνωρίζει τι πρέπει να πράξει. Με την πεποίθηση ότι η ελληνική δικαιοσύνη δεν εξαντλείται στο να αφήνει κακοποιητές ελεύθερους».