ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΥΤΡΑ. ΝΕΑ ΜΗΝΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΖΥΓΟ ΤΟΥ

Νέο επεισόδιο στην υπόθεση ξυλοδαρμού της Σοφίας Πολυζωγοπούλου από τον Απόστολο Λύτρα, καθώς η σύζυγος του ποινικολόγου κατέθεσε μήνυση εναντίον του, αλλά και κατά της πρώην συζύγου του.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά χθες το βράδυ η πρώην σύζυγος του Απόστολου Λύτρα πήγε στο σπίτι της Σ. Πολυζωγοπούλου μαζί με τον δικηγόρο κι ένα ακόμη άτομο του περιβάλλοντος Λύτρα προκειμένου να πάρει ορισμένα από τα προσωπικά του αντικείμενα, χωρίς να έχει προηγηθεί επικοινωνία. Το θύμα του άγριου ξυλοδαρμού μόλις το αντιλήφθηκε ενεργοποίησε το panic button και στη συνέχεια φέρεται να λιποθύμησε. Στο σπίτι ήρθε το ΕΚΑΒ, της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια υπέβαλε μήνυση κατά της πρώην συζύγου για παράνομη βία, εξύβριση, απειλή και διατάραξη οικιακής ειρήνης, ενώ ο κ. Λύτρας κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός. 

Παράλληλα υπέβαλε μήνυση και κατά του Απόστολου Λύτρα για παραβίαση των περιοριστικών όρων, αλλά και για απειλητικά μηνύματα από το περιβάλλον του γνωστού ποινικολόγου. Ένας από τους όρους που του έχουν επιβληθεί είναι η υποχρεωτική μετοίκηση και συνεπώς το θύμα εκτιμά ότι έχει παραβιαστεί, καθώς δεν έχει παραδώσει ο κατηγορούμενος τα κλειδιά του σπιτιού.

Ο γνωστός ποινικολόγος αναζητείται προκειμένου να συλληφθεί στη διαδικασία του αυτοφώρου, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. πέρασε χειροπέδες στην πρώην σύζυγό του. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Α. Λύτρας αναμένεται να παραδοθεί εντός της ημέρας στο Α.Τ. Παλλήνης, ενώ ο δικηγόρος της κ. Πολυζωγοπούλου, Θέμης Σοφός, θα ζητήσει αντικατάσταση των περιοριστικών όρων με προφυλάκιση.

Η πλευρά του Απόστολου Λύτρα, πάντως, αρνείται τα πάντα και παρουσιάζει τη δική της εκδοχή. Ο δικηγόρος του ποινικολόγου, Πέτρος Πανταζής, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, υποστήριξε ότι «ο άνθρωπος ήθελε να πάρει κάποια πράγματα από το σπίτι του. Υπήρξε επικοινωνία με την παθούσα όχι από τον κ. Λύτρα προκειμένου να μεταβεί η κόρη του με την μητέρα της να πάρουν κάποια πράγματα».

Και συνέχισε: «Έγινε μια επικοινωνία με μηνύματα και όταν έφτασαν εκεί ενεργοποιήθηκε για άγνωστο λόγο το panic button και αργότερα υποβλήθηκε μήνυση. Δεν καταλαβαίνω γιατί γίνονται όλα αυτά. Δεν έχει σταλεί κανένα απειλητικό μήνυμα. Κανένα μήνυμα, Μπορεί να εστάλη μήνυμα από κάποιον συνεργάτη του γραφείου του αλλά όχι από τον κ. Λύτρα. Δεν εχει παραβιάσει κανέναν περιοριστικό όρο. Δεν καταλαβαίνω γιατί έγινε αυτή η δικογραφία. Προφανώς υπήρξε προσυνεννόηση . Αν έχει διαμειφθεί κάτι έχει γίνει μεταξύ όσων ήταν στο σπίτι».

Ο κ. Πανταζής είπε ακόμα ότι δεν έχει ακόμα στα χέρια του μήνυση και πως θα πάει στο αυτόφωρο. «Αν αναζητείται από την αστυνομία θα δώσει τις εξηγήσεις του. Αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι δεν υπάρχει καμία παραβίαση του περιοριστικού όρου».