ΝΕΟ ΑΙΤΗΜΑ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Ο ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ

Νέο αίτημα αποφυλάκισης, το δεύτερο μέσα σε διάστημα τριών μηνών, κατέθεσε ο καταδικασθείς για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, Ηλίας Κασιδιάρης.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος κρατείται στις φυλακές του Δομοκού και έχει καταδικαστεί σε 13 χρόνια κάθειρξης για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, υπέβαλε το μεσημέρι της Παρασκευής (5/7) μέσω της δικηγόρους του Βάσως Πανταζή αίτημα αποφυλάκισης.

Σύμφωνα με το Lamianow, ο Κασιδιάρης είχε καταθέσει ξανά τον περασμένο Απρίλιο σχετικό αίτημα αλλά απορρίφθηκε.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης αναμένεται να αιτηθεί να αποφυλακιστεί με τους περιοριστικούς όρους που αποφασίστηκαν για τον Νίκο Μιχαλολιάκο.

Υπενθυμίζεται ότι στον Μιχαλολιάκο επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από την περιφέρεια της επικράτειας του νομού Αττικής, της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα τόπου διαμονής του (Πεύκη) μια φορά τον μήνα και της μη συναναστροφής με συγκατηγορουμένους για τη συγκεκριμένη ποινική υπόθεση για την οποία φυλακίστηκε.

Ωστόσο, η σχετική απόφαση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από τα πολιτικά κόμματα, τα θύματα της εγκληματικής οργάνωσης και τους πολίτες, που σημείωσαν ότι η αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου είναι μια πράξη που προσβάλλει τα θύματα και το δημοκρατικό χώρο.

Τέλος, σημειώνεται ότι τα ίδια όργανα που έκριναν και αποδέχθηκαν το αίτημα του Νίκου Μιχαλολιάκου θα λάβουν απόφαση και για τον Ηλία Κασιδιάρη.