ΑΚΑΡΠΗ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΜΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ «ΑΥΓΗ» – ΠΡΟΚΡΙΝΕΙ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ Ή ΕΙΣΟΔΟ ΙΔΙΩΤΗ

Συνάντηση με τους εργαζόμενους της Αυγής στα γραφεία της εφημερίδας είχε ο Στέφανος Κασσελάκης, με φόντο τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούν κατά της αναστολής του καθημερινού φύλλου του ιστορικού εντύπου.

Σύμφωνα με το TVXS, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέφερε την «πρόταση» για αυτοδιαχείριση της εφημερίδας από τους εργαζόμενους, αφού πρώτα υπάρξει αποπληρωμή χρεών και δεδουλευμένων.

Ο ίδιος φέρεται να πρόσθεσε πως εφόσον δεν επιθυμούν κάτι τέτοιο «πρέπει να βρούμε λύση όλοι μαζί για το πώς θα πορευτούμε», αφήνοντας ορθάνοιχτο το «παράθυρο» για απολύσεις.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Κασσελάκης είχε την τάση να μετακυλίσει τις ευθύνες για την κατάσταση της εφημερίδα στις προηγούμενες ηγεσίες του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν φταίτε εσείς, αλλά ούτε κι εγώ» φέρεται να επανέλαβε αρκετές φορές.

Υπενθυμίζεται πως οι εργαζόμενοι της ιστορικής εφημερίδας της Αριστεράς, ζητούν την ανάκληση της απόφασης για διακοπή έκδοσης του ημερήσιου φύλλου, την καταβολή των δεδουλευμένων (300.000 ευρώ από το παρελθόν και ο Ιούνιος) και, σε κάθε περίπτωση, την διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας.

Σύμφωνα με το TVXS, οι εργαζόμενοι δεν έλαβαν απάντηση για το πότε θα πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους και κυρίως έλλειψαν από την πλευρά της ηγεσίας οι κατηγορηματικές δεσμεύσεις ότι δεν θα χαθεί καμία θέση εργασίας.

Οι εργαζόμενοι θα δώσουν νέο ραντεβού, αύριο, στις 09.30 έξω από το ξενοδοχείο της Πλ. Καραϊσκάκη που θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή ενώ θα πραγματοποιήσουν νέα συνέλευση για να καθορίσουν τη στάση τους.