ΝΕΑ ΚΑΘΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ ΤΗ ΤΡΙΤΗ

Την Τρίτη 18 Ιούνη οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και οι οικογένειές τους έχουν μπροστά τους μια ακόμη κρίσιμη μάχη. Κατεβαίνουν ξανά στην Αθήνα για να υπερασπιστούν το δικαίωμα στην εργασία, τις ζωές και τα χωριά τους που ερημώνουν. Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10 π.μ. στα δικαστήρια της Ευελπίδων, αφού την ίδια ώρα συζητιούνται τα ασφαλιστικά μέτρα για να παραμείνουν στις εργασίες και τον τόπο τους.

«Συνάδελφοι της ΛΑΡΚΟ και της χώρας μας. Δεν χρειάζονται πλέον συστάσεις μεταξύ μας. Μας γνωρίζετε και προπαντός είμαστε περήφανοι που γνωρίσαμε εμείς εσάς», σημειώνει στο νέο του κάλεσμα το Σωματείο της Λάρυμνας, και προσθέτει:

«Ο αγώνας μας έκλεισε 4 χρόνια και 7 μήνες και εάν είμαστε ακόμη εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, αυτό το χρωστάμε στην αμέριστη αλληλεγγύη που έχετε εκφράσει όλο αυτό το διάστημα. Τώρα είμαστε στην πιο κρίσιμη φάση του αγώνα.

Στις 12 Μάη μας απέλυσαν και στις 13 Μάη, μαζί με εσάς, καταφέραμε να ακυρώσουμε προσωρινά τις απολύσεις. Η ακύρωση των απολύσεων έδωσε χαμόγελο στις οικογένειές μας, αγωνιστική ανάταση στα χωριά μας, αισιοδοξία και περηφάνια σε όλη την εργατική τάξη της χώρας μας.

Παράλληλα αποδείχθηκε ο αναντικατάστατος ρόλος των ειδικευμένων εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων, αλλά και της ζωής των κατοίκων της περιοχής. Υπήρξε άμεση καταστολή και κατάσβεση πυρκαγιάς που προκλήθηκε μετά από βραχυκύκλωμα μέσα στις εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ. Εάν δεν ήμασταν εκεί και όλοι, δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι σήμερα θα μιλούσαμε για άλλο ένα έγκλημα…».

«Παρά τις πρωθυπουργικές δεσμεύσεις για “σεβασμό στις δικαστικές αποφάσεις”, οι μηχανισμοί των κρατικών υπηρεσιών, των υπουργείων και της ειδικής διαχείρισης προσπαθούν να μας θάψουν ζωντανούς.

Την Τρίτη 18 Ιούνη, στις 10 π.μ. στην Ευελπίδων, για ακόμη μια φορά, με το κεφάλι ψηλά και με αυτοπεποίθηση, πάμε να υπερασπιστούμε την ασφάλεια των εργαζομένων και των κατοίκων των περιοχών γύρω από τη ΛΑΡΚΟ, την επαναλειτουργία της ΛΑΡΚΟ και την εργασία μας σε αυτή, το δικαίωμα να συνεχίσουμε να ζούμε στα σπίτια μας και στα χωριά μας. Σας θέλουμε και ξέρουμε ότι θα είστε δίπλα μας μέχρι το τέλος, μέχρι τη νίκη, μέχρι την τελική δικαίωση».

Λεωφορεια για τη συμμετοχη στην κινητοποιηση

Λεωφορεία για την κινητοποίηση της Τρίτης 18 Ιούνη θα αναχωρήσουν από:

Οικισμό Λάρυμνας (7 π.μ.), παραλία Λάρυμνας (7.05 π.μ.), Μαλεσίνα (7.10 π.μ.), Αη Γιάννη (7 π.μ.), Κόκκινο (7.05 π.μ.), Ακραίφνιο (7.20 π.μ.), Κάστρο (7.25 π.μ.), Αταλάντη (7 π.μ.), Τραγάνα (7.15 π.μ.), Λαμία (6 π.μ., από οδό Στουρνάρα – πάρκινγκ Τσαλτάκη).

Επίσης, λεωφορεία θα αναχωρήσουν από την Εύβοια σε ώρες που θα οριστούν και θα ανακοινωθούν.

Καλουν η ΟΓΕ και σωματεια

Στη συγκέντρωση των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ την Τρίτη 18 Ιούνη, στα δικαστήρια της Ευελπίδων, καλεί η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας. Στο κάλεσμά της η ΟΓΕ αναφέρει ότι, «Ο αγώνας των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και η λαϊκή αλληλεγγύη από εργατικά σωματεία, αγροτικούς συλλόγους, συλλόγους γυναικών κράτησαν εδώ και 4 χρόνια και 7 μήνες τη ΛΑΡΚΟ ανοιχτή. Δεν θα τους αφήσουμε να ερημώσουν τα χωριά της ΛΑΡΚΟ!», τονίζει η Ομοσπονδία και καλεί τις γυναίκες στην κινητοποίηση, με αφορμή την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει τα Σωματεία κατά των απολύσεων και του «λουκέτου» που βάζει η κυβέρνηση στην επιχείρηση.

«Στηρίζουμε τον αγώνα τους και διεκδικούμε μαζί τους: Να καπνίσει πάλι η τσιμινιέρα της ΛΑΡΚΟ. Να μην ερημώσουν τα χωριά. Διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας. Με τα χρήματα που έχει η ΛΑΡΚΟ στα ταμεία της να υλοποιηθεί σχέδιο συντήρησης και προετοιμασίας επαναλειτουργίας. Δεν ανεχόμαστε να ξεπουλούν τη ΛΑΡΚΟ, να ξεσπιτώνουν οικογένειες και να οδηγούν σε μαρασμό ολόκληρες περιοχές, υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της ΕΕ και εξυπηρετώντας επιχειρηματικά συμφέροντα», καταλήγει η ΟΓΕ.

Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνει και η Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας (ΟΜΕ).

Πηγή: 902.gr