GREEK MAFIA: ΓΡΑΠΤΕΣ ΚΑΙ ΗΧΗΤΙΚΕΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ “ΚΑΙΝΕ” ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟ ΜΑΞΙΜΟΥ

∆εκάδες είναι τα γραπτά αλλά και ηχητικά µηνύµατα ανάµεσα στον Γιώργο Μήτσου, που λίγο καιρό αργότερα έπεσε νεκρός από οµαδικά πυρά και η δολοφονία του αποδίδεται σε ξεκαθάρισµα λογαριασµών της Greek mafia, και τον άµεσο συνεργό – πληροφοριοδότη του αστυνόµο Β΄ Κ.Π., τα οποία όχι µόνο εµπλέκουν ξεκάθαρα τους πιο στενούς συνεργάτες του τότε υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου ως συναλλασσόµενους µε µεγάλα κεφάλια του υποκόσµου, των οποίων ικανοποιούν επιθυµίες, αλλά έχουν αναφορές τόσο στον υπουργό όσο και στον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.


Όπως γράφει στο ρεπορτάζ της η Σοφία Αναστασίου για το Documento, τα γραπτά µηνύµατα έχουν ανταλλαχθεί από 24.05.2002 έως και 10.06.2022, είναι νόµιµα στοιχεία της δικογραφίας και αποκαλυπτικά της διείσδυσης της Greek mafia ακόµη και στα ρετιρέ της ΕΛΑΣ, αφού έχει τη δύναµη να κανονίζει µεταθέσεις, να τοποθετεί δικούς της σε καίρια πόστα, να ενηµερώνεται για ελέγχους, να µιλάει απευθείας µε στενούς συνεργάτες του αρµόδιου υπουργού αλλά και να γνωρίζει ακόµη και την επιθυµία του Μαξίµου, και προσωπικά του πρωθυπουργού, για επερχόµενες αλλαγές στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
∆ιαβάστε µερικά µόνο ενδεικτικά από τα sms και τα ηχητικά µηνύµατα.

«Με πήρε ο άνθρωπος του υπουργού… το κανόνισε»

Από το µήνυµα που ακολουθεί (Γ. Μήτσου προς Κ.Π.) προκύπτει ότι ο Μήτσου µίλησε µε άνθρωπο του περιβάλλοντος του υπουργού που τον διαβεβαίωσε ότι κανονίστηκε µετάθεση αστυνοµικού στον «άνθρωπο» (προφανώς αναφέρεται στο τµήµα Ανθρωποκτονιών), όπως την είχε ζητήσει ο Μήτσου. Στο µήνυµα, όπως έχουµε πλείστες φορές διαβάσει στο παρελθόν σε σχετικές δικογραφίες, δεν ολοκληρώνονται κάποιες λέξεις, ώστε σε περίπτωση που το πράγµα… στραβώσει να υπάρχει η δικαιολογία ότι η λέξη σήµαινε κάτι άλλο κι όχι αυτό που όλοι καταλαβαίνουν.
Αποστολέας Γ. Μήτσου: «Κώσ… είχα δώσει και έναν ακόµα άνθρωπο για άνθρωπο… και πέρασε µπήκε τώρα µε πήρε του υπουργού αυτός και µου είπε κοµπλέ εκεί τέλος οπότε έχουµε και εκεί δικό µας …Οίκο είπαµε τον άλλο που έχω ήδη δώσει σκέψου µήπως για οργα δώσουµε κάποιον και πας και εσυ µετά στο εκβι και είµαστε κοµπλέ».

«Θα το κάνει ο επικεφαλής της συνοδείας του Θεοδ…»

Στο µήνυµα ο Κ.Π. ενηµερώνει τον Μήτσου ότι ένας «µικρός» αστυνοµικός ζήτησε από τον επικεφαλής της συνοδείας του υπουργού Θεοδωρικάκου, που τον έχει από τότε που εκείνος ήταν στο υπουργείο Εσωτερικών, να τον πάει στο «ανθρωπο» (προφανώς εννοεί το Ανθρωποκτονιών) και πιστεύει ότι το αίτηµα θα ικανοποιηθεί.
Σύµφωνα πάντως µε πληροφορίες του Documento, ένας «µικρός» στον οποίο γίνεται αναφορά και σε άλλα µηνύµατα πράγµατι τοποθετήθηκε σε τµήµα που επιθυµούσε η Greek mafia. Ο εν λόγω «µικρός» ταυτοποιήθηκε µάλιστα στο πρόσωπο αστυνοµικού που είναι ανιψιός ανώτατου αξιωµατικού της ΕΛΑΣ ο οποίος έχει υπάρξει επικεφαλής φρουράς δύο πρωθυπουργών κυβερνήσεων της Ν∆. ∆ιαβάστε τι λέει ακριβώς το µήνυµα:
Αποστολέας αστυνόµος Β΄ Κ.Π.: «Πάει και ένας µικρός αξιωµατικός που µιλάω στο άνθρωπο… Ελπίζω να του βγει το ζήτησε από τον επικεφαλή της συνοδείας του θεοδ. Τον έχει από το εσωτερικών θα το κάνει».

Η Greek mafia διόριζε και στην ΕΥΠ

Ο Μήτσου ζητάει από τον Κ.Π. να προσέχει και του λέει ότι τώρα έχουν δικά τους άτοµα παντού µέσα στην ΕΛΑΣ και συγκεκριµένα σε «οικο» (προφανώς στην Οικονοµική Αστυνοµία), «ανθρω» (στο Ανθρωποκτονιών), «οργά» (Οργανωµένο Εγκληµα) και «εκβι» (τµήµα Εκβιαστών). Μάλιστα ο Μήτσου λέει στον Κ.Π. αν θέλει να κανονίσει να πάει στην ΕΥΠ και του ζητάει τα πλήρη στοιχεία του. Ο Κ.Π. του στέλνει τα πλήρη στοιχεία.
Αποστολέας Γ. Μήτσου: «Το µόνο που θέλω είναι να συνεχίσεις να είσαι εξαφανισµένος από αυτούς που έχουµε πει και αµέτοχος σε όλα για να µη µας χαλάσει κάτι έτσι όπως τα έχουµε φτιάξει. Αφού εχουµε έτσι όπως είναι τώρα τα πράγµατα στην οίκο, ανθρω, οργα, εκβι µήπως να το φτιάξω για σένα για την ΕΥΠ;… Στείλε µου πάλι τα δικά σου τα στοιχεία».

∆εν ήταν ευχαριστηµένος  µε τον Οικονόµου

Στις 10 Ιουνίου 2022 ο Γ. Μήτσου δέχτηκε sms από τον Κ.Π. που εκείνη την περίοδο υπηρετούσε στο τµήµα ∆ίωξης Εκβιαστών. Ο Κ.Π. επισήµανε στον Μήτσου ότι «ο µεγάλος δεν είναι ευχαριστηµένος µε τον Οικονόµου», αναφερόµενος πιθανότατα στον Θεοδωρικάκο. Κατά τον αξιωµατικό της ΕΛΑΣ ο «Θεοδώρ» φαίνεται να έχει «δώσει εντολή να περάσουν όλα». Είναι ερώτηµα τι αφορά το να «περάσουν όλα», το οποίο ενδιαφέρει τον µετέπειτα δολοφονηθέντα επιχειρηµατία Γ. Μήτσου.
Αποστολέας αστυνόµος Β΄ Κ.Π.: «Αυτός είναι εκεί µαζί του. Ψέµα δεν είπε. Κάτι έχει γίνει λέει είναι για να φεύγει. Κάπου έχει εκθέσει κάτι έχει κάνει. Ο µεγάλος µε τον οικονόµου δεν είναι ευχαριστηµένος να το ξέρετε αυτό . Αυτά µ τπε ο φιλος σήµερα . Σίγουρα το πήρε ο θεοδωρ τηλ και έδωσε εντολή να περάσουν όλα για αυτό είπε ο άλλος είµαστε πολύ καλά».

«∆εν µπορεί να µεταθέσει έναν άνθρωπο»

Στις 12 Ιουνίου ο Κ.Π. στέλνει νέο sms στον Μήτσου. Τον ενηµερώνει ότι «το Σεπτέµβριο, θα γίνουν πολλές αλλαγές», εννοώντας στο εσωτερικό της ΕΛΑΣ. Ο αστυνοµικός προβλέπει ότι ο «Οικονό» θα «φύγει» και θα «αλλάξει όλο το έργο» και οι «ισορροπίες». Είναι χαρακτηριστικό ότι ο αστυνοµικός λέει στον επιχειρηµατία πως «δεν µπορεί υπουργός να µη µπορεί να µεταθέσει έναν άνθρωπο».
Αποστολέας αστυνόµος Β΄Κ.Π.: «Θα τους κοιτάξω όλους δε τους είχα δει. πάντως να ξέρετε ο άλλος που ναι στο ψηλό είπε Σεπτέµβριο θα γίνουν αλλαγές και θα αλλάξουν ισορροπίες και αυτό το είπε και ο αντιτρο ότι Σεπτέµβριο θα γίνουν πολλές αλλαγές. Βλεπω οικονο να φεύγει και να παίρνει δύναµη ο πρώτος και να αλλάζει όλο το έργο γιατί πρέπει να τα έχουν κάνει χάλια δε γίνεται να µη περνάν αιτήµατα του υπουργού. Που θα εκλεχτεί πως θα µαζέψει κόσµο για τη Ν∆. ∆ε µπορεί υπουργός να µη µπορεί να µεταθέσει έναν άνθρωπο … Θ βρεθεί και µε τον άλλο ο φίλος και µε τον ασφαλειάρχη να µάθει όσα µπορεί παραπάνω για να καταλάβει. Θα το λύσει».
Αποστολέας αστυνόµος Κ.Π.: «Κύριε γιώργο καληµέρα νέος αριθµός. Θέλω 2 ηµέρες για το άτοµο για να κάνει ένας δικός µ ραντεβού να στείλουµε υπαστυνόµο µικρό να µη το καταλάβουν. Επίσης για τον άλλο για οικονο µ είπε ότι σύντοµα θα πάει θα το περάσει από οικονο µόνος του τις επόµενες ηµέρες. Oποτε µε δυο άτοµα εκεί ένα που θα δώσετε και ένα που θα πάει µονος ότι και να αλλάξει θα στε πολύ καλά συνέχεια».
Ηχητικά µηνύµατα
Και αυτά τα µηνύµατα είναι επίσης ανάµεσα στον Γ. Μήτσου και τον αστυνόµο Β΄ Κ.Π. Αφορούν τη χρονική περίοδο από 20/05/2022 έως 10/06/2022. Περιλαµβάνονται νοµίµως στη δικογραφία, καθώς έχει εκδοθεί για αυτά σχετικό βούλευµα του Συµβουλίου Πληµµελειοδικών.
 
«Ο Κυριάκος δεν είναι ικανοποιηµένος»

Ο αστυνόµος Β΄ Κ.Π. στέλνει ηχητικό µήνυµα στον Γ. Μήτσου στο οποίο δεν εµπλέκει µόνο το όνοµα του τότε υπουργού ΠΡΟΠΟ Τ. Θεοδωρικάκου στις δουλειές τους αλλά κάνει αναφορά και στον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη. Ούτε λίγο ούτε πολύ ενώ αναφέρεται στις επικείµενες κρίσεις στην ΕΛΑΣ τις οποίες αποκαλεί «µεταθέσεις», λέει στον µετέπειτα δολοφονηθέντα Μήτσου ότι επειδή το «παιχνίδι» φαίνεται να το έπαιζε ο τότε υφυπουργός Λευτέρης Οικονόµου, κάποιοι πήραν τηλέφωνο στο Μαξίµου κι επειδή «ο Κυριάκος δεν είναι ικανοποιηµένος από τον Οικονόµου», στις επόµενες κρίσεις «ο Θεοδωρικάκος θα περάσει ό,τι θέλει» γιατί «έδωσαν εντολή από κάτω».
∆ιαβάστε τι λέει ακριβώς το αποκαλυπτικό ηχητικό µήνυµα:
Αστυνόµος Β΄ Κ.Π: «Να ξέρετε κύριε Γιώργο είµαι σίγουρος δεν πέρασαν κανένα αίτηµα του Θεοδωρικάκου, πήραν τηλέφωνο στο Μαξίµου, ο Κυριάκος επειδή δεν είναι ικανοποιηµένος από τον Οικονόµου γιατί έχει πολύ παρασκήνιο και δεν τον έχει σε υπόληψη, έγινε ένας χαµός εκεί ποιος κάνει κουµάντο και ποιος δεν κάνει, και είπαν πολύ απλά ότι στις επόµενες µεταθέσεις ο Θεοδωρικάκος θα περάσει ό, τι θέλει, έδωσαν εντολή από κάτω. Αυτό έχει γίνει, είµαι βέβαιος και σίγουρος».

«Στις επόµενες θα περάσουν όλα»

Αλλο ηχητικό του Γ. Μήτσου προς τον αστυνόµο Κ.Π. προκύπτει από το περιεχόµενό του ότι πρόκειται για απάντηση στο προαναφερόµενο ηχητικό. Ο Μήτσου αναφέρεται σε ένα Γιώργο που φαίνεται να του έχει µεταφέρει τις ίδιες πληροφορίες για τις κρίσεις αλλά και να του επιβεβαιώνει ότι στις επόµενες θα περάσουν όλα τα δικά τους ονόµατα. Αυτά δηλαδή που ήθελε η Greek mafia για να ελέγχει κρίσιµα πόστα της ΕΛΑΣ.
Λέει στο ηχητικό ο Γ. Μήτσου: «Ε, άρα έτσι όπως µου το λες έχει δίκιο ο Γιώργος δηλαδή που µου είπε στο τηλέφωνο ότι δεν πέρασε καµία του υπουργού και έγινε της πουτάνας, και τώρα που µιλάµε µου λέει είµαστε πάρα πολύ δυνατοί στις επόµενες µου λέει θα περάσουν όλα. Ετσι ακριβώς µου είπε και αυτός».
 
Ενηµέρωση για κινήσεις της οικονοµικής αστυνοµίας

Σε άλλο ηχητικό µήνυµα προς τον αστυνόµο Κ.Π. ο δολοφονηθείς Μήτσου τον συµβουλεύει να είναι πολύ προσεκτικοί σε αυτά που προγραµµατίζουν και τον διαβεβαιώνει παράλληλα ότι δεν πρόκειται να βρουν τίποτε γιατί είναι ανοργάνωτοι.
Επιπλέον αναφέρεται σε ένα «χοντρό» (προφανώς αναφέρεται σε ανώτατο αξιωµατικό της αστυνοµίας) που δεν του είναι αρεστός αλλά µε αυτόν θα ασχοληθούν όταν «θα έρθει η ώρα». Στη συνέχεια τον ενηµερώνει πού βρίσκεται η οικονοµική αστυνοµία (σ.σ.: για κάποιον έλεγχο;), αφού τον είχε πληροφορήσει ο περίφηµος… µικρός και ότι όλα βαίνουν καλώς: «Είχε Κώστα µε διάφορους, ναι είχε είχε µε διάφορους, όντως ισχύει. Μπορεί να ψάχνουν να βρουν αλλά γράφτους στα αρχειδια σου τίποτα, άµα είµαστε προσεκτικοί όλα είναι όπως πρέπει να είναι µη σε νοιάζει τίποτα. Κανένας δεν µπορεί, αυτά που µπορούν άλλοι δεν υπάρχει τέτοια οργάνωση, δηλαδή που έχουν κάποιοι άλλοι ξέρω γω, µη σε νοιάζει αυτό δηλαδή. Αλλά εµείς να είµαστε προσεκτικοί. Οσο για το χοντρό εννοείται, όσο και να νευριάζω δεν, όταν έρθει η ώρα. Ολα καλά, η άλλη ακόµα εκεί είναι στην, της οικονοµικής είναι εκεί στην Καβάλας, πήρε τηλέφωνο τώρα ο µικρός και µου τα είπε και προχωράµε κανονικά».
«Δες αν ξερουμε καποιον απο την οικονομικη και στο οργανωμενο»
Σε άλλο ηχητικό μήνυμα ο Γ. Μήτσου εμφανίζεται απολύτως ενήμερος για όλες τις μετακινήσεις αξιωματικών σε καίρια πόστα της ΕΛΑΣ και ζητά από τον αστυνόμο Κ.Π. να μάθει ποιοι ακριβώς έχουν πάει σε κεντρικές υπηρεσίες κι αν κάποιος είναι γνωστός: «Είναι Κώστα και από ανθρωποκτονιών και από οικονομική και από οργανωμένο, και έχουνε πάει και έχουν έρθει. Εχουν ξηλωθεί, το ανθρωποκτονιών έχει ξηλωθεί ολόκληρο. Εχει παίξει μεγάλο ρόλο η… Εξάρχεια, Ακρόπολη, Ομόνοια άμα δεις εκεί πέρα τις φωτογραφίες τις μετακινήσεις έχουν φύγει πολλοί από εκεί και έχουν πάει ανθρωποκτονιών, το ανθρωποκτονιών σχεδόν ξηλώθηκε ολόκληρο. Δηλαδή φύγανε πολλοί βασικοί τους παίκτες. Αλλά και στην οικονομική έχουν πάει δυο τρία άτομα, να δεις άμα ξέρουμε κάποιον από αυτά από την οικονομική εκεί πέρα που έχουνε πάει, και στο οργανωμένο εκεί στο φίλο έχουν πάει κάποιοι από Αθήνα. Θα τους δεις».