ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ GREEK MAFIA ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΥ ΠΕΤΑΜΕΝΗ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΣΥΡΤΑΡΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Πολύ σοβαρές καταγγελίες που βάζουν στο «κάδρο» τον Τάκη Θεοδωρικάκο, μόλις ένα 24ωρο μετά την επιστροφή του στην κυβέρνηση, διατυπώνονται σε δύο αποκαλυπτικά δημοσιεύματα του Σαββατοκύριακου. Στο «κάδρο» όμως μπαίνει και το Μέγαρο Μαξίμου.

Το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου στο in.gr και το ρεπορτάζ της Σοφίας Αναστασίου στην εφημερίδα Documento παρουσιάζουν κρίσιμα στοιχεία από δικογραφία που αφορά τον Τ. Θεοδωρικάκο και φέρεται να έχει αποσταλεί στη Βουλή εδώ και μήνες.

Σύμφωνα και με τα δύο δημοσιεύματα η δικογραφία αφορά αθέμιτες παρεμβάσεις του Τ. Θεοδωρικάκου την περίοδο που ήταν υπουργός Προστασίας του Πολίτη για να γίνουν τα χατίρια επίορκων αστυνομικών που συνδέονταν με το οργανωμένο έγκλημα, και συγκεκριμένα τη λεγόμενη Greek mafia.

Το in.gr αναφέρει ότι οι παρεμβάσεις αφορούσαν αιτήματα να πληροφορηθούν φακέλους ελεγχόμενων υπηρεσιακών στελεχών ή κι άλλα απόρρητα στοιχεία στα οποία δεν θα έπρεπε να είχαν πρόσβαση, αλλά και να προσλάβουν «ημετέρους» αστυνομικούς με υπόδειξη του Μεγάρου Μαξίμου στην υπηρεσία των «Αδιάφθορων».

Συγκεκριμένα: Μεγάλα ερωτηματικά για το παρασκήνιο της στελέχωσης κρίσιμων υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. που σχετίζονται  με τον έλεγχο της διαφθοράς από  αστυνομικούς που φέρεται να επιλέγει και να «προωθεί»-προφανώς παρατύπως-  το Μέγαρο Μαξίμου προκύπτουν από το περιεχόμενο   δικογραφίας που  συντάχθηκε τους τελευταίους μήνες  από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών αλλά κι έχει σταλθεί στην Βουλή.

Στον εν λόγω δικαστικό φάκελο – το περιεχόμενο του οποίου παρουσιάζει  το   in –  υπάρχουν αναφορές για παρεμβάσεις  την περίοδο 2021-2022   από κυβερνητικά στελέχη  στους «αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ.  που ασχολούνται με υποθέσεις επίορκων κρατικών λειτουργών.

Κι αυτό προκειμένου , όπως υποστηρίζεται, όχι μόνο να προσλάβουν «ημετέρους» αστυνομικούς με υπόδειξη του  Μεγάρου Μαξίμου στην εν λόγω υπηρεσία   αλλά και για να πληροφορηθούν φακέλους   ελεγχόμενων υπηρεσιακών στελεχών  ή κι άλλα απόρρητα στοιχεία   στα   οποία, όπως μνημονεύεται,  δεν θα έπρεπε να είχαν πρόσβαση. Με πολιτικά πρόσωπα ν αρνούνται ωστόσο κάθε εμπλοκή .

Και τα δύο δημοσιεύματα επικαλούνται στοιχεία από την κατάθεση του πρώην επικεφαλής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Ελέγχων της ΕΛ.ΑΣ. 

Το Documento αναφέρει συγκεκριμένα πως ο κ. Ηλίας Κοσσυβάκης ενώπιον δύο εισαγγελέων κατήγγειλε τον Τ. Θεοδωρικάκο και δύο συνεργάτες του για «αθέμιτες παρεμβάσεις στην άσκηση των καθηκόντων του».

Το in.gr υποστηρίζει ότι ο εν λόγω αξιωματικός παρουσίασε στους δικαστικούς λειτουργούς και σχετικό SMS που του είχε στείλει στις Αρχές του 2022 πολιτικό πρόσωπο που του ζητούσε να ενημερώνει τους συνεργάτες του. Ακόμη ο ίδιος αξιωματικός κατέθεσε ότι δεχόταν εισηγήσεις από τα ίδια πρόσωπα για να προσλάβει στους «αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ. ημετέρους αστυνομικούς, παρότι για να ενταχθεί ένας αστυνομικός σε αυτήν την υπηρεσία υπάρχουν αντικειμενικά, αυστηρά κριτήρια.

Επίσης, το Documento αναφέρει ότι η επίμαχη δικογραφία είχε σταλεί στη Βουλή από τον Νοέμβριο του 2023 και κανείς δεν ασχολήθηκε, ενώ «καρφώνει» τον πρωθυπουργό πως γνώριζε αλλά επανέφερε τον Τ. Θεοδωρικάκο στην κυβέρνηση. Προσθέτει πως ανακοινώθηκε στην Ολομέλεια αλλά δεν πήγε κανείς να ενημερωθεί για τα στοιχεία και να ζητήσει να ακολουθηθούν τα νόμιμα.

Μετά τις αποκαλύψεις ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εξέδωσε μια πύρινη ανακοίνωση, ενώ ο Τ. Θεοδωρικάκος χαρακτήρισε «συκοφαντία» το δημοσίευμα του Documento, χωρίς να σχολιάσει καθόλου τις αντίστοιχες αποκαλύψεις του Β. Λαμπρόπουλου.

«Οι αποκαλύψεις της δημοσιογραφικής έρευνας για τα έργα και τις ημέρες της κυβέρνησης Μητσοτάκη επιβεβαιώνουν ότι, ενώ περιφρονεί πλήρως τα πρόσφατα μηνύματα της κάλπης, εστιάζει προκλητικά στην επιβράβευση «προθύμων» στελεχών της, προσφέροντάς τους πολιτική κάλυψη ή/και αναβάθμιση, ακόμη κι όταν τα πεπραγμένα τους διερευνώνται από τη Δικαιοσύνη.

Τέτοιο γεγονός είναι η εκ νέου υπουργοποίηση του κ. Θεοδωρικάκου, ο οποίος βρίσκεται στο επίκεντρο έρευνας για στενές διασυνδέσεις της Greek Mafia με το στενό του περιβάλλον, όταν ο ίδιος ήταν Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, με άμεση δική του εμπλοκή. 

Όπως ενόρκως κατέθεσε ο πρώην Διοικητής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, ο ίδιος δεχόταν αθέμιτες παρεμβάσεις στην άσκηση των καθηκόντων του από στενούς συνεργάτες του τότε Υπουργού ΠροΠο, αλλά και από τον ίδιο τον κ. Θεοδωρικάκο και συγκεκριμένα ότι γινόταν αποδέκτης  πιεστικών αιτημάτων για πληροφόρηση φακέλων αστυνομικών που τελούσαν υπό διερεύνηση από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, καθώς και για παράτυπες μετακινήσεις αστυνομικών, που εμπλέκονταν σε κυκλώματα εμπορίας καυσίμων, σε κρίσιμες Υπηρεσίες της Αστυνομίας.» Αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην ανακοίνωσή του μεταξύ άλλων.

Διαψευδει ο Θεοδωρικακος, με βελη κατα ΣΥΡΙΖΑ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αναπαράγει ψέματα και αθλιότητες», αναφέρει σε δήλωσή του ο υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, απαντώντας σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ο υπουργός υπογραμμίζει ότι έχει υποβάλει μήνυση και η υπόθεση βρίσκεται ήδη στη Δικαιοσύνη.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ του κ. Κασσελάκη βρίσκεται σε τόσο μεγάλο βαθμό απόγνωσης, που για να αντιπολιτευτεί την κυβέρνηση, υιοθετεί ωμά ψέματα και πρωτοφανείς αθλιότητες, της γνωστής για τις αποστολές τις οποίες εκτελεί, εφημερίδας Documento.

Ενημερώνω τους πάντες ότι αντιμετώπισα θεσμικά αυτήν την αθλιότητα εδώ και μήνες, υποβάλλοντας μήνυση εναντίον του ψεύτη, συκοφάντη και υπηρεσιακώς αποτυχημένου πρώην αξιωματικού της ΕΛΑΣ και η υπόθεση βρίσκεται στη Δικαιοσύνη.

Είμαι απολύτως σίγουρος ότι θα λάμψει η αλήθεια.» γράφει στην ανακοίνωσή του ο Τ. Θεοδωρικάκος.