Ο μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης, Παύλος

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΒΡΗΚΕ ΤΗ «ΛΥΣΗ» ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΑ ΑΝΗΛΙΚΩΝ: «ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ»

Με… κλώσσες που «πρέπει να μαζέψουν τα παιδιά κάτω από τις φτερούγες της», παρομοίαζε ο μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης, Παύλος, τις γυναίκες, τονίζοντας σε κήρυγμά του ότι για να σταματήσει η βία και η εγκληματικότητα των ανηλίκων, θα πρέπει οι γυναίκες να γυρίσουν στα σπίτια τους για να μαζεύουν.

Ο μητροπολίτης Παύλος υποστήριξε ότι «αν δεν επιστρέψει η γυναίκα στο σπίτι τους και να μαζέψει -σαν την κλώσα- τα παιδιά κάτω από τις φτερούγες της, έτσι θα πορεύονται τα παιδιά, να εγκληματούν το ένα στο άλλο».

Το κάλεσμα του μητροπολίτη προς τις γυναίκες ήταν ουσιαστικά να μην εργάζονται και να επιστρέψουν στα σπίτια τους, και συνοδεύτηκε από την αναγνώριση ότι με αυτό που λέει θα υπάρξουν αντιδράσεις.

Για να συνεχίσει λέγοντας ότι «εάν δεν επιστρέψει η γυναίκα στο βασίλειό της που είναι το σπίτι της και να μαζέψει ως η κλώσα τα πουλάκια της κάτω από τις πτέρυγές της, έτσι θα πορεύονται τα παιδιά, να εγκληματούν το ένα στο άλλο. Η γυναίκα είναι το ωραιότερο πλάσμα που έφτιαξε ο Θεός, το πλέον ευαίσθητο πλημμυρισμένο από αρετές για τη μητρότητα και τη συζυγία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο μητροπολίτης Παύλος συνέχισε τον πατριαρχικό και μισογυνίστικο λόγο, τονίζοντας ότι «η μητρότητα είναι ο υπέρτατος σκοπός στη ζωή της γυναίκας», αφού όπως «η μητρότητα ανέβασε την Παναγία στην Αγία Τράπεζα και ο θεός την έκανε πρότυπο μητρότητος» έτσι και εμείς «μητέρες θέλουμε, να φτιάξουν πάλι τα παιδιά μας, να αναστήσουν ξανά την Ελλάδα μας που έχει γίνει περίγελος σε όλον τον κόσμο».