ΓΡ. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ: ΜΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΔΥΟ ΕΤΩΝ ΚΛΗΘΗΚΕ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ

Δύο χρόνια χρειάστηκε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου που χειρίζεται την υπόθεση των υποκλοπών, να καλέσει για κατάθεση τον πρωθυπουργικό ανιψιό και πρώην υπεύθυνος του γραφείου Μητσοτάκη στο Μαξίμου, Γρηγόρη Δημητριάδη.

Υπενθυμίζεται πως ίδιος ήταν διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου στο Μαξίμου, την περίοδο που προέκυψαν οι αποκαλύψεις για την παρακολούθηση δεκάδων πολιτικών προσώπων τόσο από το κακόβουλο λογισμικό Predator όσο και από την ΕΥΠ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο αντεισαγγελέας του ανώτατου δικαστηρίου καλεί μάρτυρες προκειμένου να ολοκληρώσει την έρευνά του και να συντάξει το σχετικό πόρισμα, το οποίο έπειτα θα υποβάλει στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, η οποία και θα αποφασίσει τελικά για την υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γρηγόρης Δημητριάδης παραιτήθηκε από τη θέση του τον Αύγουστο του 2022, σχεδόν ταυτόχρονα με τον τότε διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντα, ύστερα από την αποκάλυψη της παρακολούθησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ.

Ο ανιψιός του πρωθυπουργού είχε αποδώσει τότε την παραίτησή του σε «τοξικό κλίμα», ωστόσο δημοσιογραφικές αποκαλύψεις τον είχαν φέρει στο επίκεντρο της υπόθεσης, με τον ίδιο να απαντά με εξοντωτικές slapp αγωγές, μεταξύ άλλων και κατά της Εφημερίδας των Συντακτών, ζητώντας εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από ΜΜΕ και δημοσιογράφους.