ΛΑΡΚΟ: ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΠΕΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥ – ΝΕΑ ΣΕΙΡΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ απέτρεψαν τα σχέδια της κυβέρνησης να μπουν εργολάβοι στο εργοστάσιο και να αναλάβουν εργασίες και υπηρεσίες που μέχρι τώρα εκτελούνταν από εργαζόμενους της επιχείρησης – Πυκνό πρόγραμμα δράσης από τους εργαζόμενους, με αποκορύφωμα την απεργιακή συγκέντρωση και συναυλία στην παραλία της Λάρυμνας, στις 17 Απριλίου.

Με κατάληψη στο εργοστάσιο τα ξημερώματα της Τρίτης, εμπόδισαν εκπροσώπους εργολαβικών εταιρειών να μπουν στις εγκαταστάσεις για να αναλάβουν εργασίες όπως αυτή της φύλαξης, μετά τη σχεδιαζόμενη απόλυση των εργαζομένων.

«Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, ο λαός των περιοχών όπου δραστηριοποιείται η επιχείρηση δεν έχουν πει την τελευταία λέξη τους. Συνεχίζουμε τον αγώνα, το έγκλημα δεν θα περάσει. Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε», αναφέρει το Σωματείο.

Σειρα κινητοποιήσεων

Πρώτος μεγάλος σταθμός της κινητοποίησής τους είναι η συμμετοχή στην απεργία της 17ης Απριλίου, με απεργιακή συγκέντρωση και συναυλία στις 12.30 το μεσημέρι στην παραλία της Λάρυμνας.

Κάθε μέρα, μέχρι τις 17/4, θα γίνονται συγκεντρώσεις, περιοδείες, αυτοκινητοπορείες σε Λάρυμνα, Μαλεσίνα, Μαρτίνο, Αταλάντη, Ακραίφνιο, Λαμία, Κόκκινο και σε όλα τα χωριά.

Συγκεκριμένα: 

  • Τετάρτη 10 Απρίλη, στις 6 μ.μ. στην πλατεία Λάρυμνας λαϊκή συγκέντρωση.
  • Πέμπτη 11 Απρίλη, στις 9.30 π.μ. στο Δημαρχείο Μαλεσίνας, λαϊκή συγκέντρωση.
  • Πέμπτη 11 Απρίλη, στις 6 μ.μ. στην πλατεία Μαρτίνου, λαϊκή συγκέντρωση.
  • Παρασκευή 12 Απρίλη,, στις 10 π.μ. περιοδεία στην Αταλάντη.
  • Παρασκευή 12 Απρίλη, στις 8 μ.μ. στην πλατεία Ακραιφνίου, λαϊκή συγκέντρωση.
  • Σάββατο 13 Απρίλη, στις 10 π.μ. περιοδεία στην πόλη της Λαμίας και συνέντευξη Τύπου στις 11.30 π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας.
  • Σάββατο 13 Απρίλη, στις 7 μ.μ. ,στην πλατεία Κοκκίνου, λαϊκή συγκέντρωση.