ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΝΔΕΡΑΚΗΣ: «ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΚΑΝ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΤΗΣΕΩΝ»

Ο Κώστας Κανδεράκης, πρόεδρος της Ένωσης Ηλεκτρονικών Μηχανικών Ασφάλειας Εναέριας Κυκλοφορίας της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΕΝΗΜΑΕΚ/ΥΠΑ), μιλά για τα θέματα ασφαλείας στις πτήσεις και τις ανησυχίες των μηχανικών για μια σειρά ζητημάτων.

Μεταξύ άλλων, τονίζει πως όσα Radar λειτουργούν, δεν διαθέτουν πλέον τα απαραίτητα ανταλλακτικά και μπορεί ανά πάσα στιγμή, κάποιο από αυτά να κλείσει λόγω βλάβης των γηρασμένων βαθμίδων του, τονίζοντας ότι τα περισσότερα από αυτά πρέπει να αντικατασταθούν.

Ο ίδιος αναφέρεται στις προμήθειες που αφορούν τα συστήματα του Κεντρικού Κτιρίου Αεροναυτιλίας στο Ελληνικό, στη διαθεσιμότητα ανταλλακτικών, σημειώνοντας ότι στηριζόμαστε αρκετά από γειτονικές χώρες.

Τέλος τονίζει ότι το υπουργείο Υποδομών δεν επιθυμεί συζήτηση με τους εκπροσώπους των σωματείων για να υπάρξει ολοκληρωτικό σχέδιο ενώ αναφέρεται και στην συζήτηση που έχει ανοίξει για την μετάβαση σε απομακρυσμένο ψηφιακό πύργο ελέγχου στα περιφερειακά αεροδρόμια, σημειώνοντας πως ο κλάδος τους δεν είναι αρνητικός, ωστόσο χρειάζεται χρόνος και δοκιμές πριν χρησιμοποιηθεί ευρέως.

Συνέντευξη στον Μάριο Διονέλλη, στις 11.03.2023 – www.pisoselides.gr