50 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗ ΠΤΗΣΗ ΤΟΥ BOEING ΤΗΣ LATAM AIRLINES ΑΠΟ ΤΟ ΣΙΔΝΕΪ ΣΤΟ ΟΚΛΑΝΤ

Πενήντα άνθρωποι τραυματίσθηκαν με τους 13 να χρειάζεται να μεταφερθούν στο νοσοκομείο από ισχυρές αναταράξεις κατά την διάρκεια πτήσης Boeing 787-9 Dreamliner της εταιρείας LATAM Airlines από το Σίδνεϊ στο Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας. 

«Οι διασώστες των ασθενοφόρων αξιολόγησαν την κατάσταση 50 τραυματιών που επέβαιναν στην πτήση, ένας εκ των οποίων βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση, και τους παρείχαν τις πρώτες βοήθειες», δήλωσε ο Τζέραρντ Κάμπελ της νεοζηλανδικής υπηρεσίας Ασθενοφόρων Σεντ Τζον.

Τα σωστικά συνεργεία ειδοποιήθηκαν γύρω στις 16:00 τοπική ώρα (05:00 ώρα Ελλάδος) για να σπεύσουν στο αεροδρόμιο, όπου εστάλησαν 5 ασθενοφόρα. Σύμφωνα με ανακοίνωση στη νεοζηλανδική εφημερίδα New Zealand Herald της LATAM Airlines, η οποία έχει την έδρα της στη Χιλή, “τεχνικό πρόβλημα” προκάλεσε μια “ισχυρή κίνηση” κατά τη διάρκεια πτήσης αεροπλάνου της από το Σίδνεϊ στο Όκλαντ.

Σύμφωνα με την εταιρεία παρακολούθησης πτήσεων σε πραγματικό χρόνο FlightAware, Boeing 787-9 Dreamliner της νοτιοαμερικανικής αεροπορικής εταιρείας που εκτελούσε την πτήση LA800 προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Όκλαντ βάσει προγράμματος σήμερα το απόγευμα (τοπική ώρα). Η πτήση αυτή με προορισμό το Σαντιάγο της Χιλής πραγματοποιεί συνήθως στάση στο Όκλαντ.

Εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας δήλωσε στη Herald ότι υπήρξε “τεχνικό πρόβλημα” στην πτήση που επηρέασε κάποια μέλη του πληρώματος και επιβάτες, αλλά δεν παρείχε περισσότερες λεπτομέρειες.

Η Boeing και η LATAM Airlines δεν έχουν μέχρι στιγμής απαντήσει σε ερωτήματα του Reuters σχετικά με τα αίτια και το είδος του περιστατικού.