ΚΟΛΩΝΟΣ: ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΒΙΑΣΤΕΣ ΚΑΙ Η…ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Σήμερα Παρασκευή 29/3 κρίνεται η υπόθεση για τον βιασμό και τη μαστροπεία της 12χρόνης στον Κολωνό, από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο και μαζί της κρίνεται και το αν θα σταθεί αντάξια του ονόματος που φέρει και η ελληνική δικαιοσύνη.

Ειδικότερα μετά τη προ ημερών άθλια πρόταση της εισαγγελέως της έδρας για την αθώωση του βασικού κατηγορούμενου βιαστή και μαστροπού Ηλία Μίχου.

Θυμίζουμε πως στη δίκη του Κολωνού, ενώ η εισαγγελέας ξέπλυνε εντελώς τον Μίχο απέδωσε εξ ολοκλήρου την ενοχή για την κατηγορία της διακεκριμένης μαστροπείας στην προφυλακισμένη μητέρα της 12χρονης, η οποία εξ αρχής κατήγγειλε στις αρχές το γεγονός. Προκειμένου το κύκλωμα trafficking και ο Μίχος ως «υπάλληλός» του να βγουν αλώβητοι, επιχειρείται να ριχτεί η μητέρα στην πυρά με βάση διαχρονικά πατριαρχικά κοινωνικά στερεότυπα, σύμφωνα με τα οποία εν προκειμένω δεν «συγχωρείται» σε μια φτωχή γυναίκα και αποκλειστική υπεύθυνη για την ανατροφή και συντήρηση της πολύτεκνης οικογένειά της, το γεγονός ότι δεν κατάφερε να προστατεύσει το παιδί της.

Στη πραγματικότητα πρόκειται για δαιμονοποίηση της φτώχειας στο πρόσωπο του παιδιού και της μητέρας του και ταυτόχρονα ένα μήνυμα ότι αυτή είναι η κανονικότητα που περιμένει όσους δεν έχουν “άκρες” και “κουμπάρους” σε κυβερνητικά γραφεία, ή απλά λεφτά να πληρώνουν μεγαλοδικηγόρους και οποιονδήποτε άλλο μπορεί να τους απαλλάξει από κατηγορίες.

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης στη 12χρονη καλεί σε συγκέντρωση στο ΜΟΔ (Κυρίλλου Λουκάρεως 14, στο κτήριο του Εφετείου Αθηνών) σήμερα το πρωί στις 9,00 πμ στηρίζοντας τόσο το 13 ετών σήμερα κορίτσι όσο και τη μητέρα του, για την οποία η ίδια εισαγγελέας Μαρία-Ελένη Νικολού πρότεινε την ενοχή της ως βασική υπεύθυνη της μαστροπείας.

Η ανακοίνωση της επιτροπής αναφέρει:

Αθήνα. Συγκέντρωση την ημέρα της απόφασης για την υπόθεση trafficking του Κολωνού

Η μέρα της απόφασης έφτασε.

Η άμεση ενεργοποίηση της κοινωνίας είναι η μόνη ασπίδα.

Η διαρκής κινητοποίησή μας είναι ο μόνος τρόπος να ακουστούν οι φωνές αυτών που συστημικά καταδικάζονται στη σιωπή, αυτών που υφίστανται διαρκή και ακραία εκμετάλλευση.

Μετά την εισαγγελική πρόταση που αθωώνει τον Μίχο απο τις βασικές κατηγορίες και τις μετατοπίζει στη μάνα της 12χρονης, μετά τις τελευταίες δίκες trafficking που συνδέονται με την υπόθεση και δημιουργούν ένα δυστοπικό ιστορικό (greek police mafia, Ηλιούπολη κα), αλλά και τη συγκάλυψη που επιχειρείται και σε άλλες μεγάλες υποθέσεις όπως το έγκλημα των Τεμπών, η κοινωνική επαγρύπνηση είναι αναγκαία.

Καλούμε σε συγκέντρωση Παρασκευή 29/3, στις 9:00 πμ, στο ΜΟΔ (Κυρίλλου Λουκάρεως 14, στο κτήριο του Εφετείου Αθηνών), όπου θα να ανακοινωθεί η απόφαση του δικαστηρίου.

Για να μην υπάρξει άλλη μία συγκάλυψη, για να μην φιμωθούν και άλλες επιζώσες.

Απαιτούμε Να δικαιωθεί η 12χρονη. Να μην μετατραπούν τα θύματα σε θύτες. Να μην κατασκευαστεί η ενοχή της μητέρας της ανήλικης επιζήσασας.

Επιτροπή Αλληλεγγύης στη 12χρονη

Στη συγκέντρωση στο ΜΟΔ καλούν επίσης με κείμενα τους η Ομάδα ενάντια στην πατριαρχία | Αναρχική Πολιτική Οργάνωση, η Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστ(ρι)ών) , το ΝΑΡ, η Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού-Σεπολίων-Ακ. Πλάτωνος και ο σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε. “Αριστοτέλης” ο οποίος καλεί και σε 1-3 ωρών στάση εργασίας στο πρωινό πρόγραμμα για την παράσταση των εκπαιδευτικών στο Εφετείο στην Λουκάρεως.

Κάλεσμα έχει δημοσιεύσει και ο Τομέας: Ισότητας Φύλου και ΛΟΑΤΚΙ+ του ΜέΡΑ 25 στο οποίο αναφέρει:

Με ανησυχία και απογοήτευση διαπιστώνουμε ότι η δικαιοσύνη, αντί να αποτελεί ασπίδα προστασίας για τα πιο ευάλωτα μέλη της κοινωνίας μας, έχει μετατραπεί σε ένα τοξικό πεδίο ανομίας και αδικίας. Η πρόσφατη εισαγγελική πρόταση που αθωώνει τον παιδοβιαστή μαστροπό Μίχο είναι άλλο ένα περιστατικό αυτής της άθλιας πραγματικότητας.

Η αθωότητα της μητέρας μιας 12χρονης και η ενοχή του Μίχου, όπως επιβεβαιώθηκε και από τα λόγια της ίδιας της κοπέλας στην τελευταία εκδήλωση της “Επιτροπής Αλληλεγγύης στη 12χρονη”, αποτελούν αναμφισβήτητα στοιχεία που δείχνουν την ανάγκη για δικαιοσύνη και δράση.

Τα λόγια της 12χρονης είναι μια καταγγελία, μία φωνή από το σκοτάδι της αδικίας. Η ανάγκη να ακουστεί και να προστατευθεί απαιτεί δράση. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, είναι κρίσιμο να σταθούμε ενωμένοι ενάντια στην αδικία και να διασφαλίσουμε ότι οι φωνές των θυμάτων ακούγονται και απαντώνται. Καλούμε όλες και όλους να ενώσουν τις φωνές τους μαζί μας για να διεκδικήσουμε μια κοινωνία που προστατεύει κάθε της μέλος και καταπολεμά την ανισότητα και την ανομία οπουδήποτε και αν εμφανίζεται.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στην 12χρονη και σε όλα τα παιδιά που αναγκάζονται να ζήσουν με το φόβο και την τραγωδία του παιδικού εγκλήματος. Απαιτούμε δικαιοσύνη για όλα τα θύματα και τιμωρία για τους ένοχους. Η δικαιοσύνη πρέπει να είναι το φως που διώχνει το σκοτάδι της αδικίας και του φόβου.

Αυτή είναι η πραγματικότητα που αντιμετωπίζουμε, και είναι καθήκον μας να μην αδιαφορούμε. Κάθε παιδί που υφίσταται κακοποίηση αξίζει τη φωνή μας και την προστασία μας. Στηρίζουμε τα θύματα, καταγγέλλουμε τους δράστες και αγωνιζόμαστε για μια κοινωνία όπου η δικαιοσύνη είναι πραγματικότητα για όλους, όχι προνόμιο λίγων.

Ως Τομέας Ισότητας Φύλου & ΛΟΑΤΚΙ+ του ΜέΡΑ25, στηρίζουμε πλήρως την κινητοποίηση για τα δικαιώματα της 12χρονης και της οικογένειάς της, την Παρασκευή 29/3, στις 9:00 π.μ., στο ΜΟΔ (Κυρίλλου Λουκάρεως 14, κτήριο του Εφετείου Αθηνών), όπου θα ανακοινωθεί η απόφαση του δικαστηρίου.

Απαιτούμε τη διασφάλιση της δικαιοσύνης και την αποφυλάκιση της μητέρας της 12χρονης.

Δεν πρέπει να υπάρξει καμία συγκάλυψη σε κυκλώματα τράφικινγκ και σε παιδοβιαστές.

Τομέας: Ισότητας Φύλου και ΛΟΑΤΚΙ+