ΗΛΙΑΣ ΜΙΧΟΣ: Ο ΒΙΑΣΤΗΣ ΚΑΙ ΜΑΣΤΡΟΠΟΣ ΤΟΥ ΚΟΛΩΝΟΥ, ΣΠΛΑΧΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΛΑΧΝΑ ΤΗΣ Ν.Δ.

Μπορεί τα περισσότερα ΜΜΕ να το γνωρίζουν και να μη το λένε, αλλά αν κάτι είναι γεγονός, αυτό είναι οι σχέσεις του βιαστή και μαστροπού της 12χρονης στον Κολωνό, Ηλία Μίχου με τη κυβερνητική παράταξη της Ν.Δ.

Ο λαός λέει ότι όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά και στη περίπτωση της Ν.Δ. δεν είναι λίγες οι φωτιές σεξουαλικών εγκλημάτων που έχουν βρεθεί στο κάδρο της δημοσιότητας, τόσο από στελέχη της όσο και από φίλα προσκείμενους σε αυτή.

Ξεκινώντας από τη περίπτωση του Νίκου Γεωργιάδη, βουλευτή και προσωπικού συμβούλου του Κ. Μητσοτάκη, ο οποίος καταδικάστηκε στη Ρουμανία για την κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση ασέλγεια εις βάρος ανηλίκων άνω των 15 ετών έναντι αμοιβής, (Ο πρώην βουλευτής φέρεται να είχε προσαχθεί στις 30.11.2010 από τις μολδαβικές αρχές «ως μέλος κυκλώματος που κακοποιούσε ανήλικα παιδιά».) και πηγαίνοντας στην υπόθεση Λιγνάδη, βλέπουμε ότι στη κυβερνητική παράταξη της…”Τάξης και της Ηθικής” τα πράγματα δεν είναι και τόσο ηθικά.

Στη περίπτωση του Η.Μίχου τώρα, όπως γράφει σε σημερινό του ρεπορτάζ ο Κώστας Ζαφειρόπουλος στην ΕΦ.ΣΥΝ. για τους δεσμούς του συγκεκριμένου τόσο με τη Ν.Δ. όσο και με την εκκλησία και την Ελληνική Αστυνομία διαβάζουμε πως ο Μίχος εμφανιζόταν ως προστάτης των παιδιών της γειτονιάς.

Μπορεί ο παιδοβιασμός να μην έχει κόμμα και ιδεολογία, αλλά γεγονός αδιαμφισβήτητο παραμένει ότι ο 55χρονος υπόδικος Ηλίας Μίχος είχε άρρηκτους και διαχρονικούς δεσμούς με τη Ν.Δ., την Εκκλησία και την Αστυνομία. Βάσει όλων αυτών των στοιχείων δεν θα έπρεπε να απορούμε με τη πρόταση της εισαγγελέως στη δίκη της υπόθεσης του Κολωνού η οποία πρότεινε την αθώωσή του για τις περιπτώσεις βιασμού και μαστροπείας.

Η σύλληψη του Μίχου έγινε στις 7 Οκτωβρίου 2022, έναν ολόκληρο μήνα μετά την καταγγελία, ύστερα από πιέσεις των συνηγόρων υποστήριξης κατηγορίας. Η μητέρα της ανήλικης πήγε στο Α.Τ. Κολωνού στις 2 Σεπτεμβρίου για να καταγγείλει τον Μίχο, μόλις πληροφορήθηκε το περιεχόμενο των μηνυμάτων που έστελνε στην κόρη της. Αρχικά την έδιωξαν.

Επρεπε να πάει και την επόμενη ημέρα, ξανά στο ίδιο Α.Τ., για να την παραπέμψουν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ανηλίκων της ΓΑΔΑ.

Ο Μίχος ήταν γνωστός νεοδημοκράτης στην περιοχή του Κολωνού και των Σεπολίων, ενώ η πρώην σύζυγός του ήταν εκλεγμένη διαμερισματική σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών και μέλος στο «Φιλόπτωχο σωµατείο κυριών και δεσποινίδων Αγία Τριάς». Διεγράφη μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης.

Ο κατηγορούμενος -μεταξύ άλλων- για μαστροπεία, βιασμό κατ’ εξακολούθηση της (τότε) 12χρονης και διακεκριμένη περίπτωση πορνογραφίας ανηλίκου ήταν μέλος της Τοπικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας στον Κολωνό. Ο ίδιος εμφανιζόταν ως προστάτης των παιδιών της γειτονιάς, ενώ «έχτιζε» επί χρόνια το προφίλ του καλού και έντιμου νοικοκύρη, γείτονα και θρησκευόμενου οικογενειάρχη, παρουσιαζόταν και σαν ασπίδα για κακοποιημένα –κατά τον ίδιο– παιδιά.

Περήφανος «µακεδονοµάχος» το 2018, υπέρµαχος του Νόµου και της Τάξης και του τρίπτυχου «Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια».

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναρτούσε φωτογραφίες με ιερείς και πολιτικά πρόσωπα κυρίως από τη Ν.Δ. Χαρακτηριστικά είναι τα βίντεο με τον ίδιο σε εκδηλώσεις στελεχών της Ν.Δ., όπως ο Θάνος Πλεύρης, ο τέως περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Επί κυβέρνησης Σαμαρά ο ίδιος προμηθεύει μέσω του καταστήματός του είδη καθαριότητας στο υπουργείο Υγείας και αργότερα κάνει μικροδουλειές με την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων.

Γνωριμίες

Σύμφωνα με δημοσίευμα του in.gr (21/10/2022), ο κατηγορούμενος παιδοβιαστής συμμετείχε μαζί με άλλους επιχειρηματίες της περιοχής σε μια ομάδα που ονομαζόταν «Κολωνός – Ομάδα ταχύτητας».

Εκεί, όσοι συμμετείχαν είχαν το καθήκον να ενημερώνουν τους υπόλοιπους για τη διενέργεια ελέγχων από την Ελληνική Αστυνομία, τη Δημοτική Αστυνομία και την Επιθεώρηση Εργασίας. Στις 29 Ιουνίου 2021, στην ομάδα αυτή φτάνει ένα μήνυμα που γράφει: «Δημοτική, μια ξανθιά και ένας τύπος. Δυρραχίου, έλεγχος για άδειες».

Αμέσως ξεκίνησαν οι ερωτήσεις από τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας: «Σε ποιον αριθμό στη Δυρραχίου;». «Πάνε προς Αγιο Μελέτη», «Ηταν σε μένα, στο μαγαζί. Ελεγχος για άδειες», η απάντηση. Οπως φαίνεται, ο Ηλίας Μίχος μάθαινε από τις γνωριμίες που είχε εντός του Δήμου Αθηναίων για τους ελέγχους που επρόκειτο να γίνουν, ενώ είχε και επαφές στην Ελληνική Αστυνομία, μέσω των «χορηγιών» που έκανε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Οταν έγινε γνωστή η υπόθεση, η Ν.Δ. δεν τον διέγραψε αμέσως αλλά ανέστειλε την κομματική ιδιότητά του.

Χρειάστηκε να περάσουν αρκετές μέρες ώστε να ανακοινωθεί η διαγραφή του από τον τότε κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου. Μαζί του διεγράφη και ο συγκατηγορούμενος του Μίχου, πρώην προπονητής Φίλιππος Ντόβας, ο οποίος ήταν επίσης από τα ενεργά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στην περιοχή του Κολωνού.

Στις επαφές που διατηρούσε ο Ηλ. Μίχος υπήρχαν και αρκετοί αστυνομικοί του Α.Τ. Κολωνού με τους οποίους φωτογραφιζόταν είτε έξω από το μαγαζί του είτε εντός του αστυνομικού τμήματος, δείχνοντας και με αυτόν τον τρόπο πόσο ευυπόληπτος πολίτης είναι (πηγή: omniatv).

Στις 27 Οκτωβρίου 2022 η δημοσιογραφική ομάδα Reporters United είχε αναδείξει ότι ο οίκος ανοχής στον οποίο φέρεται να εξέδιδε ο Ηλίας Μίχος την ανήλικη σχετιζόταν με την Greek Mafia, το κύκλωμα προστασίας στο οποίο συμμετέχουν άνθρωποι της νύχτας, δικηγόροι αλλά και υψηλόβαθμοι αστυνομικοί, μέσω της επονομαζόμενης «Μαρίνας», την οποία δημοσιεύματα («Βήμα» και «Mega») έδειχναν ως πραγματική ιδιοκτήτρια του στούντιο στο οποίο το παιδί βιάστηκε κατ’ εξακολούθηση.