ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΑΜΑΡΑ 

Το Υπουργείο Πολιτισμού, ζητά να εκκενωθούν άμεσα, υπηρεσίες δημόσιου μουσείου, του Μουσείου Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού εν προκειμένω, για να παραχωρηθεί δημόσιο κτίριο σε ίδρυμα προς τιμήν του Αντώνη Σαμαρά. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΦΣΥΝ και της Βασιλικής Τζεβελέκου, το ιστορικό διατηρητέο κτίριο επί της οδού Θέσπιδος 8 και Ραγκαβά στην Πλάκα, ιδιοκτησίας του ελληνικού Δημοσίου, το οποίο λειτουργούσε ως τμήμα του Μουσείου Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού (ΜΝΕΠ), φαίνεται να είναι το πρώτο…δώρο της κυβέρνησης Μητσοτάκη, στο Ιδρυμα «Αντώνη Κ. Σαμαρά».

Με απόφαση της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, η οποία μάλιστα εκδόθηκε τη δεύτερη ημέρα του καινούργιου έτους, στις 2 Ιανουαρίου 2024, το κτίριο παραχωρείται δωρεάν για δέκα χρόνια για τη στέγαση των δραστηριοτήτων του Ιδρύματος «διότι με τον τρόπο αυτό θα επιτευχθεί η αποτελεσματική προστασία, προβολή και ανάδειξη του κτιρίου, σε συνέργεια με την επίτευξη των σκοπών του Ιδρύματος Αντώνη Σαμαρά» γράφει η υπουργική απόφαση που ακολούθησε της θετικής γνωμοδότησης του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων (14/12/23).

Το ΦΕΚ της 13ης Σεπτεμβρίου του 1988 με τον χαρακτηρισμό του κτιρίου ως ιστορικού διατηρητέου μνημείου
Η απόφαση της παραχώρησης χρήσης του ακινήτου, στις 2/1/2024

Αναλυτικά το ρεπορτάζ της ΕΦΣΥΝ εδώ: https://www.efsyn.gr/tehnes/418440_doro-tis-kybernisis-mitsotaki-ston-antoni-samara