(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΧΗΜΙΚΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑΔΗΛΩΣΑΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ

Δυναμική κινητοποίηση πραγματοποίησαν σήμερα οι φοιτητές διαμαρτυρόμενοι για τα κυβερνητικά σχέδια για ιδιωτικά πανεπιστήμια. Η συγκέντρωση στην λεωφόρο Αθήνας μετεξελίχθηκε σε πορεία διαμαρτυρίας προς το ξενοδοχείο όπου διεξαγόταν η σύνοδος των πρυτάνεων, στο Καβούρι, όπου υπήρχε ισχυρή αστυνομική δύναμη με διμοιρίες των ΜΑΤ.

Εκεί, οι δυνάμεις των ΜΑΤ ξεκίνησαν να ρίχνουν χημικά, χωρίς ουσιαστικό λόγο και να σπρώχνουν τους διαδηλωτές ενώ λίγο αργότερα η ένταση έλαβε τέλος.

(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Παράλληλα, λόγω της συγκέντρωσης είχε διακοπεί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στη λεωφόρο Καραμανλή (Παραλιακή) στο ύψος της συμβολής της με τη Λ. Βάρης – Κορωπίου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Σούνιο.

(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

«Το νομοσχέδιο “Πιερρακάκη” επιχειρεί να χτυπήσει το δικαίωμα στη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, η οποία έχει ήδη υποστεί πλήγματα από την κυβερνητική πολιτική. Η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής κάθε χρόνο οδηγεί στον αποκλεισμό 20.000 νέων, εξαγγέλονται συγχωνεύσεις και το κλείσιμο τμημάτων, και τα πανεπιστήμια υποχρηματοδοτούνται. Σε αυτά πλαίσια, θέλουν να ιδρύσουν ιδιωτικά πανεπιστήμια, τα οποία θα συντελέσουν στην υποβάθμιση των πτυχίων και την διάλυση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων των δημοσίων Πανεπιστημίων» επισημαίνουν σε σχετική τους ανακοίνωση οι φοιτητές.