ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΤΟΝ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΑ ΑΠΕΙΛΗ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ – ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ

Ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Δημήτρης Μαρκόπουλος, ο οποίος είναι και πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για την τραγωδία των Τεμπών, είναι ο πρωταγωνιστής του σοβαρού περιστατικού που φέρεται να σημειώθηκε προ ημερών καθώς, όπως καταγγέλλεται, απείλησε δημόσια εκπαιδευτικό ιδιωτικού σχολείου όπου φοιτά το παιδί του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του News 24/7 το περιστατικό έγινε την προηγούμενη εβδομάδα κατά την ενημέρωση εκπαιδευτικών σε γονείς, με τον βουλευτή της Ν.Δ. να απειλεί καθηγητή εξαιτίας χαμηλού βαθμού που έβαλε ο καθηγητής στο παιδί του.

Μπροστά σε πολλούς μάρτυρες, φώναζε προς τον εκπαιδευτικό «θα σε τελειώσω, θα δεις τι θα πάθεις, θα σε καταγγείλω στο Υπουργείο Παιδείας».

Ο καθηγητής, μαθηματικός στην ειδικότητά του, έμεινε, όπως αναφέρουν οι σχετικές καταγγελίες, εμβρόντητος. Υπέστη τον απόλυτο αιφνιδιασμό χωρίς πάντως να αντιδράσει διατηρώντας την ψυχραιμία του. Για το ζήτημα ο Σύλλογος Διδασκόντων απέστειλε επιστολές τόσο στο Διοικητικό Συμβούλιο του σχολείου όσο και στον Σύλλογο Γονέων, με το οποίο γνωστοποίησε επισήμως το περιστατικό.

Τι απαντά ο βουλευτής

Ο ίδιος πάντως ο Δ. Μαρκόπουλος μετά τον σάλο που ξέσπασε εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

Ο πόλεμος λάσπης κι απειλών κατά εμένα και των παιδιών μου συνεχίζεται. Γίνεται κατανοητό πως όταν κάποιοι φθάνουν στο σημείο να εμπλέξουν οικογένειες στα πολιτικά μικροπαιχνιδια τους δηλώνουν την ένδεια και την αδυναμία τους. Την απουσία κάθε έννοιας ηθικής. Σύμφωνα λοιπόν με μπαράζ φημών, εμπλέκεται το όνομα μου και του ενός παιδιού μου σε υπόθεση φραστικής επίθεσης σε καθηγητή σχολείου. Μια διαφωνία, από αυτές που λογικό είναι να υπάρχουν σε ένα σχολικό περιβάλλον, η οποία λύθηκε άμεσα, εντός του σχολείου, διογκώθηκε με ψεύδη για λόγους που όλοι κατανοούν κι από κέντρα που όλοι γνωρίζουμε. Μια παρεξήγηση η οποία διευθετήθηκε σε κλίμα συνεννόησης και καλής θέλησης καθώς ούτε μέτρα ζητήθηκαν ή πολύ περισσότερο υπήρξαν κατά του καθηγητή, ενώ και η κόρη μου συνεχίζει κανονικά τα μαθήματα της μαζί του, παρουσιάζεται αλλιώς. Κατανοούμε όλοι για ποιο λόγο σε αυτό το σημείο της εξεταστικής για την τραγωδία των Τεμπών υπάρχουν αυτές οι αθλιότητες. Καλώ λοιπόν όσους στοχευμένα χτυπούν την οικογένεια και τα παιδιά μου να σταματήσουν. Προσωπικά μπορούν να πουν για εμένα ό,τι θέλουν. Είμαι εδώ και δεν φοβάμαι. Απαιτώ όμως ξεκάθαρα κι αδιαπραγμάτευτα να σεβαστούν τα ανήλικα παιδιά μου και να τα αφήσουν κατά μερους. Πολύ περισσότερο μετά τις απειλές για την σωματική ακεραιότητα τους που προχθές δέχθηκα.