Η ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑ…

Την ώρα που ο καύσωνας σαρώνει όλη τη χώρα, με τη θερμοκρασία να πιάνει πολύ υψηλά επίπεδα για την εποχή, χιλιάδες υποψήφιοι συμμετείχαν σήμερα στις Πανελλήνιες 2024.

Οι θερμοκρασίες στις αίθουσες των εξεταστικών κέντρων θύμιζαν «φούρνους» και έτσι γονείς μαθητών στα Άνω Λιόσια και στη Θεσσαλονίκη αναγκάστηκαν να φέρουν ανεμιστήρες από τα σπίτια τους για να μπορέσουν να δώσουν τα παιδιά Πανελλήνιες σε λίγο καλύτερες συνθήκες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, το 5ο Λύκειο, στην Ανατολική Θεσσαλονίκη στεγάζεται εδώ και τουλάχιστον μια 10ετια σε προκάτ αίθουσες. Σε καμία από αυτές τις αίθουσες δεν υπάρχει κλιματισμός, ενώ στις περισσότερες δεν έχει καν ανεμιστήρες.

Μάλιστα η πρωτοβουλία για τους ανεμιστήρες πάρθηκε από τη διεύθυνση του λυκείου, που είπε στους γονείς να φέρουν από τα σπίτια τους ανεμιστήρες για να μπορέσουν να αντέξουν την σημερινή εξέταση και να αποδώσουν καλύτερα τα παιδιά.

Το ίδιο συνέβη και στο 2ο ΓΕΛ Άνω Λιοσίων. Όπως έγραψαν στο Facebook οι γονείς κινητοποιήθηκαν από την «αγάπη για τα παιδιά μας ,η αγωνία μας, μαζί με το άγχος τους».

Και συνεχίζουν σημειώνοντας ότι οι γονείς αναγκάστηκαν «με δική τους πρωτοβουλία να συγκεντρώσουν άμεσα και γρήγορα ανεμιστήρες προκειμένου να κάνουν όσο το δυνατόν πιο εύκολες τις συνθήκες διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων λόγο καιρικών συνθηκών».

«Οι άρχοντες του τόπου δεν «διάβασαν» προφανώς την εγκύκλιο του υπουργείου» σχολιάζουν αιχμηρά οι γονείς.