Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό και πορεία στη Πρεσβεία του Ισραήλ. Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023 (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΟΣΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ – ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την καταδίκη της σφαγής των Παλαιστινίων από το κράτος του Ισραήλ, την ώρα που οι νεκροί πλησιάζουν τις 20.000. Με κεντρικό σύνθημα «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» οι χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Πάρκο Ελευθερίας (Μέγαρο Μουσικής) και από εκεί πραγματοποίησαν πορεία μέχρι την ισραηλινή πρεσβεία της Αθήνας καταγγέλλοντας το καθεστώς απαρτχάιντ που επιβάλει το Ισραήλ και την γενοκτονία εις βάρος του παλαιστινιακού λαού.

Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν μέλη αριστερών κομμάτων και οργανώσεων που είχαν απευθύνει αντίστοιχα καλέσματα καθώς και εκατοντάδες φοιτητές, μέλη συλλογικοτήτων και απλοί πολίτες καθώς και μέλη της παλαιστινιακής παροικίας στην Αθήνα. Φτάνοντας στην πρεσβεία του Ισραήλ διαδηλωτές έκαψαν σημαίες του Ισραήλ και φωτογραφίες του Μπέντζαμιν Νετανιάχου και του Τζο Μπάιντεν.