Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ ΣΥΣΤΗΝΕΙ ΠΡΟΣΟΧΗ, ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ

Συστάσεις ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Λοιμώξεων μετά την συνεδρίασή της, για χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους, νοσοκομεία και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, καθώς επικρατεί ανησυχία στους ειδικούς, μετά την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού και γρίπης τον τελευταίο μήνα.

Οι ειδικοί προτείνουν τήρηση των μέτρων προστασίας, χρήση αντιϊκών όπου κρίνεται απαραίτητο και εμβολιασμό έναντι της covid-19.

Σχετικά με το θέμα να επιστρέψει η υποχρεωτική χρήση μάσκας στις μονάδες υγείας, μέλος της επιτροπής ανέφερε ότι η επιτροπή δεν προτείνει υποχρεωτική χρήση μάσκας ούτε κάνει σύσταση. Υπενθυμίζει, μάλιστα ότι υπάρχει παλιά σύσταση στα νοσοκομεία, τα οποία μπορούν να επαναφέρουν το μέτρο ανάλογα με την επιδημιολογική κατάσταση.

Οι ειδικοί τονίζουν ότι ειδικά όσοι ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου θα πρέπει να χρησιμοποιούν μάσκα όπου υπάρχει συνωστισμός, όπως τα μέσα μαζικής μεταφοράς, κλειστοί χώροι, αλλά και κατά την επίσκεψή τους σε υγειονομικές μονάδες, για να προστατεύσουν τον εαυτό τους. Αυτό όμως δεν είναι υποχρεωτικό, ούτε συνιστά σύσταση.

Συμφωνία με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, “δεν υπάρχει γνωμοδότηση για τη λήψη επιπλέον μέτρων”, όπως ανέφερε μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων.