Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΟΣΟΥΣ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΟΜΟΦΥΛΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες από την γαλάζια πολυκατοικία ο πρωθυπουργός θα λάβει…σοβαρά υπόψη του, τη στάση (απέναντι στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια), κάθε μέλους της κυβέρνησης, σκεπτόμενος την εναλλακτική του ανασχηματισμού.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της “ΑΥΓΗΣ”, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σκέφτεται το ενδεχόμενο, να φέρει στη Βουλή το σχετικό νομοσχέδιο, τους πρώτους μήνες του 2024.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι, σε αυτή την εκδοχή, ο πρωθυπουργός θα λάβει πολύ σοβαρά υπόψη τη στάση κάθε μέλους της κυβερνητικής πλειοψηφίας κατά την επίμαχη ψηφοφορία όταν θα έρθει η ώρα του επόμενου ανασχηματισμού. Σημειώνουν, μάλιστα, ότι πριν από τις ευρωεκλογές του Ιουνίου -ίσως την άνοιξη- ο Κ. Μητσοτάκης θα προβεί σε διορθωτικές κινήσεις στο κυβερνητικό σχήμα. Κοινώς, όποιος/α δεν ψηφίσει τη ρύθμιση δεν θα λάβει κυβερνητικό πόστο.

Στο “μικροσκόπιο” του Κυριάκου Μητσοτάκη, έχουν προστεθεί, οι Θάνος Πλεύρης, Νότης Μηταράκης, Κώστας Καραγκούνης, Δημήτρης Μαρκόπουλος κ.ά. Και βεβαίως ο Αντώνης Σαμαράς που έχει διατυμπανίσει τη διαφωνία του, με την συντηρητική φρασεολογία: «οφείλουμε να στηρίξουμε την “πυρηνική” οικογένεια».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, απέφυγε χθες να ανοίξει τα χαρτιά της κυβέρνησης, λέγοντας τη φράση «όλα στην ώρα τους». Σε σχέση με τις αντιδράσεις στους χώρους της Εκκλησίας, σημείωσε ότι υπάρχουν η νομοθετική, η εκτελεστική και η δικαστική εξουσία στη χώρα με διακριτούς ρόλους, επιχειρώντας να δώσει το σήμα της θέλησης της κυβέρνησης να προχωρήσει το εν λόγω νομοσχέδιο.