Η ΑΣΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΖΗΤΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΑΠΟ ΤΗ FIFA

Την παλαιστινιακή πρόταση για αποκλεισμό του Ισραήλ από τη FIFA λόγω της εισβολής στη Λωρίδα της Γάζας, υποστήριξε η Ασιατική Συνομοσπονδία Ποδοσφαίρου (AFC) κατά τη διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου στην Μπανγκόκ.

Συγκεκριμένα, η FIFA δέχτηκε αίτημα από την Παλαιστινιακή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία για αναστολή κάθε ποδοσφαιρικής δραστηριότητας της Ισραηλινής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ενώ η Ασιατική Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία υποστήριξε το αίτημα της Παλαιστίνης για κυρώσεις κατά του Ισραήλ.

Η Παλαιστινιακή Ομοσπονδία υποστηρίζει ότι η εθνική ομάδα και οι ομάδες συλλόγων του Ισραήλ θα πρέπει να τιμωρηθούν, καθώς η χώρα έχει παραβιάσει το διεθνές δίκαιο με την κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών και επειδή επιτρέπει σε ισραηλινές ομάδες που βρίσκονται σε κατεχόμενες περιοχές να αγωνίζονται στο εγχώριο πρωτάθλημα του Ισραήλ.

Υποστηρίζει επίσης ότι, επιτρέποντας το ρατσισμό και τις διακρίσεις σε περιοχές, που βρίσκονται στη δικαιοδοσία της παλαιστινιακής ομοσπονδίας, η ισραηλινή ομοσπονδία έχει παραβιάσει το καταστατικό της παγκόσμιας ομοσπονδίας.

Η πρόταση στάλθηκε από την Παλαιστίνη στη FIFA στις 11 Μαρτίου και θα συζητηθεί κατά το ετήσιο συνέδριο της FIFA, αφού προστέθηκε στην ατζέντα με την υποστήριξη των ομοσπονδιών της β, της Ιορδανίας, της Συρίας και της Υεμένης.