ΕΦΗ ΜΟΥΓΚΑΡΑΚΗ: «ΠΝΙΓΕΙ ΚΑΘΕ ΦΩΝΗ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ»

Η Έφη Μουγκαράκη, μιλά για τη πρόθεση απέλασης των αλλοδαπών νεαρών που συνελήφθησαν κατά την αστυνομική εισβολή στην κατάληψη της Νομικής Σχολής και την κυβερνητική προσπάθεια να καταπνίξει οποιαδήποτε διαφορετική φωνή για την Παλαιστίνη.

Η ίδια επισημαίνει ότι ο πρωθυπουργός έκανε ξεκάθαρο ότι θα ανέχεται αντίθετες φωνές, αναφέροντας παράλληλα ότι οι κατηγορίες που τους πρόσαψαν έφτασαν μέχρι το «κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια», προκειμένου να γίνει δυνατή η απέλασή τους, καθώς πρόκειται για Ευρωπαίους πολίτες.

Επιπλέον σημειώνει ότι κρατούνται σε άθλιες συνθήκες στην Αμυγδαλέζα και στο αλλοδαπών του Ρέντη, χωρίς να τους έχει επιδοθεί κάποιο έγγραφο από τις αρχές, τονίζοντας ότι δεν είναι η πρώτη φορά που Ευρωπαίοι πολίτες συμμετέχουν σε πολιτικές δράσεις και εκδηλώσεις σε άλλες χώρες της Ε.Ε. 

Επίσης αναφέρεται στην στάση του Πανεπιστημίου που κίνησε τις διαδικασίες για την αστυνομική επιχείρηση, χαρακτηρίζοντάς την περιττή, επισημαίνοντας ωστόσο ότι το διδακτικό προσωπικό τάχθηκε υπέρ των διαδηλώσεων και κατήγγειλε την σύλληψη των 28 φοιτητών. 

Τέλος, μιλά για την γενική ευρωπαϊκή «καταστολή» σε όσους αντιδρούν στην γενοκτονία των Παλαιστινίων, ειδικά με την απαγόρευση εισόδου στην Γερμανία προς τον Γ. Βαρουφάκη, με την ίδια αιτιολόγηση, δηλαδή «κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια», δίνοντας το στίγμα της υπεράσπισης του Ισραήλ, με κάθε τρόπο.

Συνέντευξη στον Μάριο Διονέλλη, στις 17.05.2023 –  www.pisoselides.gr