ΓΙΑΤΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ;

Αυτές τις μέρες βλέπουμε τεράστιες διαδηλώσεις εναντίον της Ακροδεξιάς στη Γερμανία με πάνω από 200 000 συμμετέχοντες σε μεγάλες πόλεις και πάνω από 2 εκατομμύρια συνολικά. Φυσικά και οι τοπικές ομάδες του ΜέΡΑ25 Γερμανίας καλούν στις διαδηλώσεις και συμμετέχουν:

Γιατί όμως γίνονται ξαφνικά τέτοιες μεγάλες εκδηλώσεις εν μέση του τσουχτερού γερμανικού χειμώνα;

Αφορμή είναι η αποκάλυψη από το Correctiv.org μιας συνάντησης της ακροδεξιάς (συμπεριλαμβανομένου στελεχών της AfD, του «ταυτοτικού κινήματος» του Μάρτιν Ζέλνερ, ακόμα και μελών της CDU) κατά την οποία συζήτησαν σχέδια απέλασης δύο εκατομμύριων ανθρώπων από τη Γερμανία. Αυτή την απέλαση την ονομάζουν remigration (επαν-αποδημία), αλλά από τα σχέδια τους είναι σαφές ότι στοχεύουν μια μη-εθελοντική αποχώρηση: θέλουν να περάσουν νόμους που θα κάνουν τη ζωή αβίωτη για τους μετανάστες στη Γερμανία και μετά να χρησιμοποιήσουν τη βία να τους “πείσουν” εντελώς. Δεν θέλουν να διώξουν μόνο τους μετανάστες αλλά και Γερμανούς που “δεν έχουν ενταχθεί αρκετά”. Σύμφωνα με συμμετέχοντες της συνάντησής αυτής, ο προορισμός της απέλασης μπορεί να είναι μια αφρικάνικη χώρα που να φιλοξενήσει μέχρι και δύο εκατομμύρια… ανεπιθύμητους.

Την επαύριο των αποκαλύψεων αυτών, η AfD εξήγησε ότι θέλει την “επαν-αποδημία” μόνο αυτών που δεν έχουν γερμανικό διαβατήριο, ενώ η Werteunion, μέρος της CDU που είναι κοντά στην AfD, ανακοίνωσε την απόσπασή του για να φτιάξει δικό της κόμμα στις εκλογές των ανατολικών κρατιδίων της Γερμανίας, αυτό το φθινόπωρο.

Παρόλα αυτά, δεν χρειάζεται να πάει κάποιος στα ακροδεξιά κόμματα εάν θέλει να διώξει τους μετανάστες. Τα γερμανικά κυβερνόντα κόμματα έχουν τρέξει πολύ γρήγορα προς τη δεξιά. Η δήθεν σοσιαλδημοκρατική και πράσινη κυβέρνηση της Γερμανίας δεν θέλει να αγγίξει ούτε να ονομάζει την αισχροκέρδεια των μεγάλων εταιριών μας, έτσι ενθαρρύνει την αφήγηση ότι “η Γερμανία δεν τους χωράει όλους” (και έτσι πρέπει να φύγουν κάποιοι).

Τι λέτε;
Χωρίς τους μετανάστες δεν θα μας έκλεβαν τα καρτέλ ενέργειας και σουπερμάρκετ;
Χωρίς τους μετανάστες η κυβέρνηση δεν θα επέτρεπε την κατάρρευση του συστήματος υγείας και του συστήματος τρένων;
Χωρίς τους μετανάστες η κυβέρνηση δεν θα πουλούσε ό,τι έχει παραμείνει από δημόσια αγαθά στους φίλους της;

Γιαυτό βγαίνουμε στους δρόμους ως ΜέΡΑ25: Οχι για να υποστηρίξουμε τις πολιτικές του ακραίου κέντρου, αλλά για να αντισταθούμε ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ξενοφοβικές πολιτικές ΚΑΙ σε εκείνες του AfD, και να προτείνουμε έναν κράτος, μια Ευρώπη, που θα υποστηρίζει τους αδύναμους εναντίον των μεγάλων συμφερόντων.