ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ… 

Παραθυράκι για αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, αφήνει ο υφυπουργός Εργασίας, Πάνος Τσακλόγλου, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή στον ΑΝΤ-1.

«Στην επόμενη τριετία δεν πρόκειται να δούμε αύξηση στα όρια συνταξιοδότησης αλλά ότι αυτό κάποια στιγμή θα γίνει, μην έχουμε καμία αμφιβολία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Εργασίας, αναγκάζοντας τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να τοποθετηθεί για το ζήτημα.

Ο Παύλος Μαρινάκης άδειασε… με τρόπο τον υφυπουργό και ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχει θέμα αύξησης των ορίων συνταξιοδότησης, και ότι απλά ο κ. Τσακλόγλου έκανε μια γενικότερη συζήτηση. 

Ο Παύλος Μαρινάκης ανέφερε μεταξύ άλλων: «δεν έχουμε καμία περίπτωση και μάλιστα το έκανε σαφές ο υφυπουργός, κ. Τσακλόγλου, αύξησης των ορίων συνταξιοδότησης. Να το κάνουμε και πάλι σαφές: Δεν υπάρχει θέμα αύξησης των ορίων ή οποιασδήποτε αλλαγής των ορίων συνταξιοδότησης. Έγινε μια γενικότερη συζήτηση από τον Υφυπουργό, όπως συμβαίνει και σε όλες τις άλλες χώρες. Και σε αυτό το οποίο αναφέρθηκε θα είναι μια συζήτηση που γίνεται όπως γίνεται σε όλες τις χώρες, ανά τρία χρόνια μέχρι το 2027, χωρίς να προαναγγέλλει το οτιδήποτε ο υφυπουργός».

ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ έχει κρυφή μνημονιακή ατζέντα

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως οι πρόσφατες δηλώσεις του Υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Τσακλόγλου περί μελλοντικής αύξησης των ορίων ηλικίας, δεν έγιναν τυχαία. Η ΝΔ κυβερνά, όχι υλοποιώντας το προεκλογικό πρόγραμμα που υποσχέθηκε στους πολίτες, αλλά βάσει της κρυφής ατζέντας που έχει ως στόχο να ολοκληρώσει μέχρι το τέλος της θητείας της», ανέφερε σχετικά ο Γ. Γαβρήλος, βουλευτής και τομεάρχης  Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ.

«Μνημονιακές πολιτικές, σε καιρό «δήθεν» κανονικότητας, με στόχο την εξόντωση των εργαζομένων και την φτωχοποίηση μεγάλων στρωμάτων της κοινωνίας, την ώρα που λίγοι και εκλεκτοί δεν ελέγχονται για την αισχροκέρδεια, την καταπάτηση της εργασιακής νομοθεσίας, τον υπέρογκο πλουτισμό», συμπλήρωσε ο ίδιος.

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Όχι στην αύξηση των ορίων ηλικίας

«Τώρα, ο υφυπουργός της κυβέρνησης του ”πολυδύναμου εκσυγχρονισμού”, κ. Π. Τσακλόγλου, επισείοντας για ακόμη μια φορά τον κίνδυνο του δημογραφικού προβλήματος, διαψεύδει τις προηγούμενες διαβεβαιώσεις της ίδιας της κυβέρνησης και ανοίγει ξανά τη συζήτηση για ακόμα μία αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης», δήλωσε ο Γιώργος Μουλκιώτης, υπεύθυνος ΚΤΕ Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΠΑΣΟΚ.

«Πολιτική αβελτερία; Νεοφιλελευθερισμός; Και τα δύο;», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μουλκιώτης, υπογραμμίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ «απορρίπτει οποιαδήποτε τέτοια συζήτηση».

«Τα όρια ηλικίας είναι ήδη υψηλά και οι συντάξεις πολύ χαμηλές. Και όσο ωριμάζουν οι νόμοι ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας, οι συντάξεις και η αγοραστική δύναμη των συνταξιούχων θα μειώνονται έτι περαιτέρω» τόνισε .