ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΥΣ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Μια προβλεπόμενη συντριβή, παρόμοια με εκείνη που έφερε στην εξουσία τον Τόνι Μπλερ το 1997, διαφαίνεται στο μέλλον για τους Συντηρητικούς του Ρίσι Σούνακ, στις βουλευτικές εκλογές που θα γίνουν φέτος στη Μεγάλη Βρετανία.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε την Δευτέρα (15/1), στη φιλοκυβερνητική εφημερίδα Daily Telegraph, και μεσω της έρευνας της εταιρείας YouGov, δείχνει ότι στις προσεχείς εκλογές προβλέπεται το Εργατικό Κόμμα του σερ Κιρ Στάρμερ να καταλαμβάνει υπερδιπλάσιες έδρες από τη σημερινή συμπολίτευση, σηματοδοτώντας μια αναμενόμενη μεταστροφή του 11,5% του εκλογικού από τους Τόρις στους Εργατικούς.

Όπως παρουσιάζονται οι προβλέψεις της εταιρείας ερευνών, οι Εργατικοί θα αναδείξουν 385 βουλευτές, ενώ οι Συντηρητικοί του αμφιλεγόμενου κ. Σούνακ μόλις 169, λιγότερους δηλαδή και από όσους είχαν εκλέξει τον Μάιο του 1997 όταν ο Τόνι Μπλερ επικράτησε του τότε πρωθυπουργού Τζον Μέιτζορ με χαρακτηριστική άνεση, βυθίζοντας τους Συντηρητικούς σε πολυετή εσωστρέφεια.

Πιο συγκεκριμένα, σε πρόσφατη έρευνα της ίδια εταιρείας, έδειχνε ότι το κόμμα του κ. Σούνακ υπολειπόταν εκείνου του σερ Κιρ, κατά 19 ποσοστιαίες μονάδες.

Πηγή: Reuters