ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ – ΚΑΙ – ΤΗΣ…ΕΥΤΥΧΙΑΣ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ EUROSTAT

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε την Δευτέρα (15/1), η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία (Eurostat), τρίτη από το τέλος της λίστας με τους πιο «ευτυχισμένους» κατοίκους της ΕΕ, έρχεται η Ελλάδα. Περνάμε όμως την Γερμανία, η οποία αφήνει τελευταία μόνο την Βουλγαρία, όπως προκύπτει από τα στοιχεία. Η καταπληκτική ποιότητα ζωής που “πουλούσε” η κυβέρνηση Μητσοτάκη, στην πρώτη θητεία της, όπως φαίνεται, ήταν – άλλη – μία, προκάτ επικοινωνιακή καμπάνια.

Οι πολίτες της Αυστρίας παρουσιάζονται ως οι πιο ικανοποιημένοι από τη ζωή τους ανάμεσα στους πολίτες των χωρών της ΕΕ, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε, η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία Eurostat και αντιστοιχούν σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2022.

Σε μια κλίμακα από το 1 (καθόλου ικανοποιημένοι) έως το 10 (πολύ ικανοποιημένοι), οι Αυστριακοί τοποθετούνται στην κορυφή της λίστας, αφού συγκεντρώνουν βαθμολογία 7,9 πόντων, υπερβαίνοντας τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, ο οποίος τοποθετείται στους 7,1 πόντους.

Συνολικά, σε 18 από τις 27 χώρες της Ένωσης η γενική ικανοποίηση των πολιτών ήταν υψηλότερη ή στα ίδια επίπεδα με τον μέσο όρο, με τις Φινλανδία, Πολωνία και Ρουμανία (7,7 πόντοι) να ακολουθούν την Αυστρία, ενώ λίγο χαμηλότερα στη λίστα εμφανίζονται το Βέλγιο και οι Κάτω Χώρες (7,6 πόντοι).

Οι Ιταλοί υπερβαίνουν ελάχιστα τη μέση τιμή (7,2 πόντοι), η Ισπανία βρίσκεται ακριβώς στο μέσο όρο, ενώ λίγο χαμηλότερα εμφανίζονται οι Γάλλοι (7 πόντοι). Στην άλλη άκρη της λίστας, στο χαμηλότερο σημείο βρίσκεται η Βουλγαρία με 5,6 πόντους και ακολουθεί η Γερμανία (6,5 πόντους). Η Ελλάδα τοποθετείται στην τρίτη θέση από το τέλος με 6,7 πόντους ικανοποίησης.

Πηγή: Eυρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία – Eurostat