ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Η παραίτηση του Ηλία Κασιδιάρη από το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας, την περασμένη Παρασκευή φαινομενικά, είναι μία μικρή νίκη για το αντιφασιστικό κίνημα. Προηγουμένως είχε τεθεί σε αργία από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, που κίνησε τη σχετική διαδικασία λόγω της καταδίκης του νεοναζί για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Να σημειωθεί πως ο Κασιδιάρης, αναγκάστηκε να παραιτηθεί, για να αναπληρωθεί η θέση του από τον επιλαχόντα της δικής του παράταξης, η οποία σε διαφορετική περίπτωση θα έχανε την έδρα στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων.

Θυμίζουμε ότι τον περασμένο μήνα δεν είχε ορκιστεί μαζί με το υπόλοιπο δημοτικό συμβούλιο, λόγω της αντιφασιστικής διαμαρτυρίας εναντίον του, αλλά σε επόμενο χρόνο.

«Η παραίτηση του Κασιδιάρη από το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας είναι άτακτη φυγή απέναντι στην απαίτηση του αντιφασιστικού κινήματος να βρεθεί εκτός δημοτικού συμβουλίου και να παραμείνει στη θέση που του αξίζει δηλαδή στη φυλακή. Είχε προηγηθεί η αποτυχία του Κασιδιάρη να βρεθεί στην Δημοτική Αγορά της Αθήνας για να μετατρέψει την ορκωμοσία των δημοτικών συμβούλων σε ναζιστική φιέστα των ορφανών της Χρυσής Αυγής και βρέθηκε με τις χειροπέδες στα χέρια να ορκίζεται την επόμενη μέρα. Η κινητοποίηση του αντιφασιστικού κινήματος με την ΚΕΕΡΦΑ μπροστά ήταν αυτή που ανάγκασε τις αρχές να αποσύρουν την άδεια που του είχαν παραχωρήσει για την μέρα της ορκωμοσίας» αναφέρει χαρακτηριστικά, ο Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ, και πρ. δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, σε σχετική του δήλωση.