ΕΛ.ΑΣ.: «ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΧΤΥΠΑ ΤΗ 16ΧΡΟΝΗ»

Διαψεύδει όπως φαίνεται η ΕΛ.ΑΣ., ότι στο επίμαχο βίντεο που δημοσίευσε το tvxs με την πρώτη επίθεση που δέχτηκε η 16χρονη στο Νέο Ηράκλειο, απεικονίζεται το ανήλικο θύμα, υποστηρίζοντας ότι «φέρει διαφορετικό ρουχισμό».

ισχυρίζεται η ομάδα ΟΠΚΕ στο σημείο αποτελούνταν αποκλειστικά από ένστολο προσωπικό και ότι άνδρας που καταγράφεται να την κλωτσάει φέρει πολιτική περιβολή. Σημειώνεται ότι το βίντεο καταγράφει έναν άνδρα που φοράει full-face και η αμφίεσή του παραπέμπει σε μέλος των ΟΠΚΕ -χωρίς ωστόσο εμφανή διακριτικά- να ακολουθεί τρέχοντας το πλήθος, μεχρι που κλωτσάει τη 16χρονη στο κάτω μέρος του σώματός της. Η ανήλικη φαίνεται να χάνει την ισορροπία της και το γεγονός ότι βρίσκεται τελευταία του πλήθους, αποκλείει το σενάριο να έχει ποδοπατηθεί.

Η ΕΛ.ΑΣ. με ανακοίνωσή της αρνείται κατηγορηματικά ότι δράστες του ξυλοδαρμού της 16χρονης ήταν άνδρες των ΟΠΚΕ. Επαναλαμβάνει τον αρχικό ισχυρισμό της για τα γεγονότα της 28ης Οκτωβρίου, πως άνδρες των ΟΠΚΕ εντόπισαν τη 16χρονη τραυματισμένη στο κεφάλι και στην προσπάθειά τους να της παράσχουν τις πρώτες βοήθειες, δέχτηκαν επίθεση από περίπου 150 άτομα.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.

«Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι, δημοσιεύματα ηλεκτρονικού και έντυπου Τύπου, τα οποία βασιζόμενα σε απόσπασμα βιντεοληπτικού υλικού αναφέρουν, μεταξύ άλλων, ότι ο τραυματισμός 16χρονης την 28η Οκτωβρίου 2023 στο Νέο Ηράκλειο Αττικής προήλθε από αστυνομικό της Ο.Π.Κ.Ε., δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Για το περιστατικό υπενθυμίζεται η από 29-10-2023 Ανακοίνωσης του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ, επιπλέον, διευκρινίζεται ότι το βιντεοληπτικό υλικό έχει αποτελέσει ήδη αντικείμενο έρευνας της αρμόδιας υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας και σε καμία περίπτωση, δεν προκύπτουν τα αναφερόμενα στα εν λόγω δημοσιεύματα.

Συγκεκριμένα από την ανάλυση του εν λόγω υλικού, προκύπτει ότι σε αυτό:

  • απεικονίζεται άτομο με πολιτική περιβολή, ενώ η ομάδα Ο.Π.Κ.Ε. που κλήθηκε για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου περιστατικού –όπως άλλωστε και σε κάθε επιχείρησή της-
  • αποτελούνταν αποκλειστικά και μόνο από ένστολο προσωπικό,
  • απεικονίζεται διαφορετικό σημείο από αυτό που βρέθηκε η ανήλικη παθούσα και
  • το άτομο που παρουσιάζεται ως το θύμα φέρει διαφορετικό ρουχισμό από το πραγματικό θύμα.

Σημειώνεται ότι το σύνολο των συμβάντων που έλαβαν χώρα την 28-10-2023, διενεργείται προκαταρκτική έρευνα από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ενώ επιπλέον βρίσκεται σε εξέλιξη και η διενέργεια Διοικητικής Εξέτασης».