ΑΠΟ ΘΥΜΑ… ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΗ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ ΤΟΝ ΒΙΑΣΜΟ ΤΗΣ

Για ηθική αυτουργία σε αρπαγή είναι κατηγορούμενη η Γεωργία Μπίκα, η οποία τα ξημερώματα της 1ης Ιανουαρίου του 2022 κατήγγειλε τον ομαδικό βιασμό της σε σουίτα ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια πρωτοχρονιάτικου πάρτι. Να σημειώσουμε πως, κατηγορούμενος για τον καταγγελλόμενο βιασμό βρέθηκε γόνος γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας, ο οποίος τελικά απαλλάχτηκε με βούλευμα Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. Η ίδια ζήτησε την αναίρεση του βουλεύματος και με απόφαση εισαγγελέα του Αρείου Πάγου η αίτησή της τέθηκε στο αρχείο.

Η 26χρονη σήμερα Γεωργία Μπίκα, είναι πλέον κατηγορούμενη μαζί με τέσσερα ακόμη άτομα και μεταξύ αυτών ο τότε εργοδότης της – έπειτα από μήνυση για αρπαγή και ξυλοδαρμό που είχε υποβάλει ο φερόμενος ως διοργανωτής του επίμαχου πάρτι. Θυμίζουμε ότι, η 26χρονη απευθύνθηκε τον Σεπτέμβριο του 2022 στην ευρωπαϊκή δικαιοσύνη κατά της απόφασης του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, με την προσφυγή της να γίνεται δεκτή από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο τον Μάρτιο του 2023.

Σύμφωνα με τον μηνυτή, η καταγγελλόμενη αρπαγή, είχε γίνει μετά την έναρξη της ποινικής έρευνας για την κύρια καταγγελία περί βιασμού.

Μετά από αστυνομική έρευνα και σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η νέα δικογραφία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και ασκήθηκαν ποινικές διώξεις. Τα πέντε κατηγορούμενα πρόσωπα παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στον 6η τακτική ανακρίτρια και πήραν ρητή προθεσμία. Η Γεωργία Μπίκα εμφανίστηκε στην ανακρίτρια, συνοδευόμενη από τον συνήγορό της.