ΕΚΤΡΟΧΙΑΣΤΗΚΕ ΤΡΕΝΟ – ΣΩΘΗΚΑΝ ΛΟΓΩ ΧΑΜΗΛΗΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΟΙ ΕΠΙΒΑΤΕΣ

Ένα ακόμη, παρ’ ολίγον τραγικό, περιστατικό με τρένο σημειώθηκε σήμερα στην Πάτρα, το οποίο δείχνει ότι παρά τα λεγόμενα της κυβέρνησης, δεν υπάρχει ασφάλεια στις μεταφορές με τα ΜΜΜ.

Συγκεκριμένα, συρμός του Προαστιακού, της αμαξοστοιχίας 12304 (Ρίο – Αγ. Ανδρέας), ξέφυγε από τις ράγες του στην διασταύρωση των οδών Γούναρη και Όθωνος στην Πάτρα με αποτέλεσμα να σταματήσουν τα δρομολόγια.

Από το περιστατικό δεν τραυματίστηκε κανείς από τους 72 επιβαίνοντες, κυρίως λόγω της χαμηλής ταχύτητας του συρμού.

Λόγω του εκτροχιασμού της αμαξοστοιχίας, τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 12305 και 12306 καταργούνται ολικώς. Επίσης, τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 12304, 12307 και 12308 καταργούνται μερικώς στο τμήμα Άγιος Ανδρέας – Πάτρα.

«Η εκτροχίαση αυτή, είναι επακόλουθο της απραξίας που παρατηρείται από τις κυβερνήσεις σε ότι αφορά την ασφάλεια των επιβατών και εργαζομένων», καταγγέλλει ο Σταύρος Πήλιος, αναπληρωτής γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων ΟΣΕ Πάτρας.

Ο ίδιος τόνισε ότι «είναι αποτέλεσμα της πολιτικής όλων των τελευταίων ετών, που κατακερμάτισαν το σιδηρόδρομο, αποψίλωσαν από προσωπικό τον ΟΣΕ δίνοντας τα πάντα σε εργολάβους», συμπληρώνοντας ότι «δεν μπορεί να λειτουργήσει σιδηρόδρομος χωρίς προσωπικό».

Ο Σταύρος Πήλιος σημείωσε πως οι εργαζόμενοι έχουν ενημερώσει τους ανωτέρους τους για την κατάσταση, όμως «δεν εισακουστήκαμε ούτε μετά τα Τέμπη», ενώ υπογράμμισε πως υπάρχουν ευθύνες και πρέπει να καταλογιστούν. 

Με αφορμή τον εκτροχιασμό συρμού του προαστιακού στην Πάτρα, ο τομεάρχης Υποδομών & Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Χάρης Μαμουλάκης, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Μόλις πριν από λίγες ημέρες, με μια ακόμη Κοινοβουλευτική μας παρέμβαση και την κατάθεση σχετικής Ερώτησης προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών, κρούαμε τον κώδωνα του κινδύνου αναδεικνύοντας την στάση απαξίωσης των μέσων σταθερής τροχιάς από την Κυβέρνηση της ΝΔ την τελευταία πενταετία.

Σήμερα Τετάρτη 22 Νοεμβρίου, από καθαρή τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα από τον εκτροχιασμό συρμού του Προαστιακού Σιδηροδρόμου στην Πάτρα, που μετέφερε 72 επιβάτες.

Ως πότε θα είναι κανονικότητα η ανεύθυνη πολιτική του «πάμε κι όπου βγει» της Κυβέρνησης ΝΔ; Ό,τι δεν συντηρείται, πεθαίνει. Και καμιά φορά σκοτώνει. Αυτή την φορά, οι επιβάτες και οι εργαζόμενοι ήταν τυχεροί. Την επόμενη;»