ΕΚΠΑ: ΕΚΦΟΒΙΖΟΥΝ ΜΕ ΕΔΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑΝ ΣΤΙΣ ΤΗΛΕ-ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Εργαζόμενοι και διοικητικοί υπάλληλοι, έριξαν τον σέρβερ του ΕΚΠΑ, ώστε να μην γίνουν τηλε-εξετάσεις όπως είχε ανακοινώσει το Υπουργείο Παιδείας, ως ένδειξη αλληλεγγύης στον αγώνα φοιτητών και εκπαιδευτικών και εργαζόμενων , ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών ΑΕΙ και την διάλυση της δημόσιας Παιδείας. Οι πρυτανικές Αρχές διέταξαν ΕΔΕ, ζητώντας παράλληλα την ύπαρξη μεγαλύτερης ασφάλειας.

Οι εργαζόμενοι από κοινού με καταληψίες αποφάσισαν να μπλοκάρουν συμβολικά την τηλε-εξεταστική, που θέλει η κυβέρνηση με πρόσχημα να μην χαθεί το ακαδημαϊκό εξάμηνο. 

Επίσης, φοιτητικοί σύλλογοι και ο σύλλογος δοικητικών του ΕΚΠΑ πραγματοποίησαν παρέμβαση στο Κέντρο Λειτουργίας και Διαχείρισης Δικτύου (ΚΛΕΙΔΙ) στην πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου. Οι διαμαρτυρόμενοι κατήγγειλαν τους εκβιασμούς και τους εκφοβισμούς της κυβέρνησης, που υπονομεύουν τις συλλογικές αποφάσεις φοιτητών και τις καταλήψεις τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρυτανικές Αρχές διέταξαν ΕΔΕ, ζητώντας παράλληλα την ύπαρξη μεγαλύτερης ασφάλειας στο κτίριο, όπου στεγάζεται ο server.

Την ίδια στιγμή, εγείρονται απορίες γιατί η πρυτανεία του ΕΚΠΑ δεν προέβη σε καμία ανακοίνωση για το γεγονός που διατάραξε τη λειτουργία του πανεπιστημιακού ιδρύματος.

Στον αντίποδα όλων αυτών, οι διοικητικοί υπάλληλοι και φοιτητές που φέρονται ως υπαίτιοι του προβλήματος στον server του ΕΚΠΑ προχώρησαν σε σχετική ανάρτηση στα social media.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«AΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΉ Ο ΣΕΡΒΕΡ ΤΟΥ ΕΚΠΑ ΈΠΕΣΕ

Οι φοιτητικοί σύλλογοι από κοινού με το Σύλλογο Διοικητικών Υπαλλήλων του ΕΚΠΑ πραγματοποίησαν παρέμβαση στο ΚΛΕΙΔΙ του ΕΚΠΑ με σκοπό το μπλοκάρισμα της τηλεξεταστικής!

Τα εκβιαστικά μέτρα Υπουργείου πρυτανείας και Τμήματος που πάνε ενάντια στις συλλογικές μας αποφάσεις και υπονομεύουν τον αγώνα μας και τις καταλήψεις μας δε θα περάσουν!

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ – ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΝΙΚΗ ΣΤΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΌ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΉΨΕΙΣ ΤΩΝ ΦΣ»