ΕΔΩΣΕ ΚΙΝΗΤΡΟ Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ: ΑΝ ΔΕΝ ΠΙΑΣΩ ΤΟ 3% ΠΑΩ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ 

Το πλαίσιο του κόμματος «Δημοκράτες» παρουσίασε ο Ανδρέας Λοβέρδος, αναφέροντας πως πρόκειται για «κόμμα αποκλειστικά του κέντρου», παρότι ότι ο ίδιος είχε ανακοινώσει την ίδρυσή του με αντιμεταναστευτικό μήνυμα από τον Έβρο. Κατά την πρώτη συνέντευξη Τύπου για το νέο φορέα, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, ο Λοβέρδος είπε ότι «απευθύνεται στο χώρο ανάμεσα σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ», με τον ίδιο να υποστηρίζει πως «σε αυτό το πεδίο δεν υπάρχει άλλο κόμμα, μιας και το ΠΑΣΟΚ αποχωρεί από τον χώρο κέντρου και πηγαίνει προς την Αριστερά».

Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος στις ερχόμενες ευρωεκλογές, ενώ το κόμμα συζητάει ώστε να ενταχθεί στην ομάδα του RENEW στο Ευρωκοινοβούλιο. Μάλιστα, ο Ανδρέας Λοβέρδος ανέφερε πως «αν δεν κερδηθεί το 3% στις ευρωεκλογές, θα είναι η τελική πράξη της πολιτικής μου πορείας».

Όπως ανακοίνωσε, στις 20 Μαρτίου θα γίνει η εκλογή του γραμματέα του κόμματος και στις 26 Μαρτίου θα ανακοινωθεί η εκπρόσωπος Τύπου, οι οποίοι θα είναι αμφότεροι «φρέσκα πρόσωπα».

«Το ψηφοδέλτιο διαμορφώνεται τώρα. Τα μισά του μέλη έχουμε κατασταλάξει ποια μπορεί να είναι, με βάση τις προτάσεις, γιατί υπάρχουν. Από την ώρα που δημοσιεύσαμε την περασμένη Δευτέρα το βίντεο αυτό από τον Έβρο και το σάιτ μας, ήταν δεκάδες αυτοί που είπαν ότι θέλουν να είναι υποψήφιοι. Και πριν όμως, όταν ετοιμαζόμασταν είχαμε πει στον λαό αν θέλεις να κατέβεις θα κατέβεις» σημείωσε ενόψει των επικείμενων ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.