ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ – ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟ 

Δεκάδες είναι τα καλέσματα για το μεγάλο αντιφασιστικό συλλαλητήριο που είναι προγραμματισμένο για την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου, ως απάντηση στο κάλεσμα φασιστικών ομάδων για δήθεν τέλεση μνημόσυνου για τα δέκα χρόνια από την εκτέλεση των Φουντούλη, Καπελώνη στο Νέο Ηράκλειο.

Το κάλεσμα της ναζιστικής συγκέντρωσης έγινε από τις παρακρατικές οργανώσεις Propatria και Ιαχή, αλλά και από το Μέτωπο Νεολαίας της Χρυσής Αυγής, με πανευρωπαϊκό μάλιστα κάλεσμα σε νεοναζιστικές ομάδες από την Ευρώπη και την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Το αντιφασιστικό συλλαλητήριο συνδιοργανώνεται και στηρίζεται ήδη από δεκάδες αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές οργανώσεις, οργανώσεις της Αριστεράς, συλλόγους καθηγητών και δασκάλων, σωματεία εργαζομένων κ.α.

Οι συγκεντρώσεις στην πλατεία ΗΣΑΠ, θα ξεκινήσουν από τις 4 το απόγευμα, οπότε και οι πολίτες θα συγκεντρώνονται μαζικά, παρά το γεγονός ότι η αστυνομία απαγόρευσε και τις δύο συγκεντρώσεις.

Για την απόφαση της Αστυνομίας να απαγορεύσει όχι μόνο τη φασιστική σύναξη αλλά και την αντιφασιστική αντισυγκέντρωση, ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Πειραιά αναφέρει: «Η απόφαση αυτή είναι κατάπτυστη. Θίγει το δικαίωμα στην διαδήλωση και βέβαια αναπαράγει το ακροδεξιό αφήγημα της θεωρίας των δύο άκρων. Αφήγημα που ρίχνει νερό στον μύλο της ποινικοποίησης των αντιστάσεων και ανοίγει τον δρόμο στους φασίστες. Σε αυτή την συγκυρία αποτελεί και μια εύκολη λύση ώστε η κυβέρνηση να “εξιλεωθεί” τόσο για την κάλυψη που προσέφερε το καλοκαίρι στους χούλιγκανς νεοναζί από την Κροατία να διασχίσουν την χώρα όσο και τις κρατικές ευθύνες για την επανεμφάνιση των φασιστών στο δρόμο με την κάλυψη παρακρατικών κύκλων».