ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΩΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΣΤΑ ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ

Να εξασφαλίστει η παραμονή του ανάπηρου άνδρα και της οικογένειάς του στο σπίτι τους στα Άνω Πετράλωνα απ’ όπου εκδιώχθηκαν πριν από 10 μέρες, καθώς το σπίτι πλειστηριάστηκε, απαίτησαν εργατικά σωματεία και σύλλογοι ΑΜΕΑ.

Συγκεκριμένα, με τη συμμετοχή των: Συντονιστικς Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων και εργατικών σωματείων, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και απαίτησαν να επιστρέψει στο διαμέρισμά της η οικογένεια, που ξεσπιτώθηκε βίαια κατά την επιχείρηση έξωσης.

Μάλιστα κατέθεσαν πρόταση να επιστραφούν από το fund τα λεφτά σε αυτόν που αγόρασε το σπίτι στον πλειστηριασμό και να καταχωρηθεί το σπίτι στον ανάπηρο, καθώς και να σταματήσουν γενικά οι πλειστηριασμοί.

Πρόκειται για προσφυγικό σπίτι στο οποίο κατοικούν οι δύο άνθρωποι (μια 74χρονη με αναπηρία και τον 58χρονο γιο της, ο οποίος επίσης αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα) καθώς ο πατέρας πέθανε πριν ένα χρόνο περίπου, κι έτσι οι δυο τους δυσκολεύτηκαν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του δανείου. Το σπίτι βγήκε σε πλειστηριασμό και ο νέος ιδιοκτήτης απαίτησε να γίνει η έξωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 19 Δεκεμβρίου, από ισχυρή αστυνομική δύναμη όπου συμμετείχαν ακόμα και η ΟΠΚΕ.