(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI)

ΜΕ ΜΑΤ ΚΑΙ ΟΠΚΕ «ΠΕΤΑΞΑΝ» ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ

Ακόμα και αστυνομικοί της ΟΠΚΕ, μαζί με τα ΜΑΤ, επιστρατεύτηκαν για να πραγματοποιηθεί η έξωση μιας οικογένειας αναπήρων στα Άνω Πετράλωνα. Παρά τη μαζική συμμετοχή κατοίκων και συλλογικοτήτων, η ΕΛ.ΑΣ. έβγαλε από το σπίτι της μια 74χρονη με αναπηρία και τον 58χρονο γιο της, ο οποίος επίσης αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα.

Οι αστυνομικοί εμφανίστηκαν με περιπολικά και συμβατικά οχήματα, έβγαλαν τους ανθρώπους από το σπίτι τους και έβαλαν τα πράγματά τους σε ένα βαν, με την οικογένεια να προλαβαίνει να μαζέψει μόνο μερικές σακούλες από τα υπάρχοντά της.

Στο σημείο επικράτησε ένταση με τους αστυνομικούς να κάνουν χρήση βίας κατά των διαδηλωτών οι οποίοι προσπάθησαν να αποτρέψουν την έξωση.

Πρόκειται για προσφυγικό σπίτι στο οποίο κατοικούν οι δύο άνθρωποι καθώς ο πατέρας πέθανε πριν ένα χρόνο περίπου, κι έτσι οι δυο τους δυσκολεύτηκαν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του δανείου. το σπίτι βγήκε σε πλειστηριασμό και ο νέος ιδιοκτήτης απαίτησε να γίνει η έξωση.

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI)
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI)

Οι διαδηλωτές καταγγέλλουν την κυβέρνηση για τον «στρατό» που επιστράτευσε με σκοπό να διώξει ανήμπορους ανθρώπους από το σπίτι τους, ενώ η Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων καλεί σε συγκέντρωση στις 6.30 το απόγευμα.