ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Με ένα Χριστουγεννιάτικο δέντρο περιστοιχισμένο από φωτογραφίες από τη Γάζα, η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων και πρωτοβάθμια σωματεία των Χανίων έστειλαν το δικό τους μήνυμα ενάντια στον πόλεμο αλλά και ενάντια στην παρουσία του Αμερικάνικου αεροπλανοφόρου «G. Ford» στη Σούδα.

«Δεν έχουν θέση εδώ οι φονιάδες των λαών. Είναι ανεπιθύμητοι» και «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» γράφουν τα πανό των εργατικών σωματείων και της Επιτροπής Ειρήνης, στέλνοντας το μήνυμα αντίθεσης στην παρουσία των αμερικανοΝΑΤΟικων στην πόλη.

Παράλληλα σε μια συμβολική κίνηση «στόλισαν» ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο με τα εγκλήματα που γίνονται στη Γάζα.

Νωρίτερα το πρωΐ της Πέμπτης, με πρωτοβουλία των μελών της κατάληψης Rosa nera, πραγματοποιήθηκε δρώμενο για τα νεκρά παιδιά της Παλιαστίνης.

Η πλατεία Γιαλί Τζαμισί στο παλιό λιμάνι γέμισε με παιδικά και βρεφικά ρούχα και παπούτσια. Μία συμβολική πράξη για τα χιλιάδες νεκρά παιδιά από τις βόμβες του Ισραήλ στη Γάζα.

Σε κείμενο που μοιράστηκε στον κόσμο αναφέρουν: «Στοπ στο απαρτχάιντ, στοπ στη γενοκτονία, κατάπαυση πυρός τώρα. Οι ΗΠΑ χορήγησαν 44,5 δις δολάρια σε στρατιωτική βοήθεια στο Ισραήλ. Οι ΗΠΑ καταψήφισαν την πρόταση του ΟΗΕ για κατάπαυση πυρός. Οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν τη βάση της Σούδας για να παραδώσουν οπλισμό που χρησιμοποιείται για τη γενοκτονία στη Παλαιστίνη».