ΑΣΘΕΝΗΣ ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΣΤΗΝ ΚΑΡΠΑΘΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΥΩΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΕΡΟΔΙΑΚΟΜΙΔΗ

Οι συγγενείς του 65χρονου που έχασε τη ζωή του στη Κάρπαθο, ζητούν την παρέμβαση εισαγγελέα, καθώς εκτιμούν ότι η πολύωρη καθυστέρηση μεταφοράς του από το νοσοκομείο του νησιού προς τη Ρόδο ήταν καθοριστική εντέλει για την ζωή του. Σημειώνεται πως η αεροδιακομιδή δεν πραγματοποιήθηκε εγκαίρως, για τεχνικούς λόγους, καθώς δεν άναβαν τα φώτα του διαδρόμου προσγείωσης.

Σε τοπικά ΜΜΕ ο γαμπρός του 65χρονου Ανδρέας Χαρτοφύλακας, υποστήριξε ότι για την καθυστέρηση αυτή δεν ευθύνονταν το ΕΚΑΒ αλλά η ασυνεννοησία και τα προβλήματα που προέκυψαν στο αεροδρόμιο της Καρπάθου, όπου για κάποιους τεχνικούς λόγους δεν άναβαν τα φώτα του διαδρόμου προσγείωσης στο αεροδρόμιο έτσι ώστε να μπορέσει να προσγειωθεί με ασφάλεια το αεροσκάφος του ΕΚΑΒ που ξεκίνησε από την Ελευσίνα!

“Ξέρουμε πολύ καλά πόσο επιβαρυμένη ήταν η κατάσταση της υγείας του. Αυτό που ζητάμε τώρα είναι να γίνει έρευνα από την Εισαγγελία Ρόδου για να δούμε αν όλοι έκαναν τη δουλειά τους όπως έπρεπε” πρόσθεσε αναφέροντας επίσης πως “Εύχομαι να είναι το τελευταίο θύμα ο πεθερός μου, από τέτοιου είδους καταστάσεις. Και το μοναδικό ζητούμενο είναι να μην βρεθεί άλλος στη θέση του”.

Ο ασθενής διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Καρπάθου το μεσημέρι των Χριστουγέννων και εκεί διαπιστώθηκε ότι είχε υποστεί έμφραγμα. Οι γιατροί του Νοσοκομείου Καρπάθου αποφάσισαν την άμεση μεταφορά του στην Ρόδο. Με το ΕΚΑΒ και συνοδεία καρδιολόγου έφτασε στο αεροδρόμιο της Καρπάθου αλλά επειδή δεν λειτουργούσαν τα φώτα επέστρεψε στο Νοσοκομείο Καρπάθου (14 χιλιόμετρα μακριά από το αεροδρόμιο) και έπειτα περίπου από 5-6 ώρες τα φώτα κατάφεραν να ανάψουν και ο ασθενής μεταφέρθηκε εκ νέου στο αεροδρόμιο όπου και τελικά πέταξε για τη Ρόδο ωστόσο ο ασθενής πριν φτάσει το νοσοκομείο κατέληξε.