“ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΖΗΤΙΑΝΟΙ” ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ, ΣΤΑ ΨΙΧΟΥΛΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ – ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΝ ΣΤΗΝ AGROTICA

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες, που δεν πτοήθηκαν όπως φαίνεται, από τις εξαγγελίες – ψίχουλα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και δίνουν μεγάλο ραντεβού σήμερα Σάββατο στις 12 μ. στην έκθεση Agrotica στη Θεσσαλονίκη. Το κάλεσμα έχει απευθύνει η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων ενώ εκατοντάδες αγρότες αναμένεται να συρρεύσουν στην Agrotica από τα δεκάδες μπλόκα με χιλιάδες τρακτέρ που έχουν στηθεί σε όλη τη χώρα.

Το μεγάλο πανελλαδικό ραντεβού των αγροτών είναι για σήμερα Σάββατο (3/2) στις 12 μ. στην Agrotica,στη Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή να αναμένεται να στείλει μήνυμα αποφασιστικής κλιμάκωσης, ειδικά μετά την ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή την Παρασκευή, όπου για μια ακόμα φορά, παρουσίασε τα ίδια ψίχουλα ως μέτρα στήριξης.

Σημειώνεται ότι ήδη στην πόλη της Θεσσαλονίκης βρίσκονται από την Πέμπτη παραταγμένα εκατοντάδες τρακτέρ των αγροτών της Μακεδονίας, ενώ καθημερινές είναι και οι συντονισμένες πολύμορφες δράσεις σε όλη τη χώρα με συμβολικούς αποκλεισμούς οδικών κόμβων και συγκεντρώσεις.

Κόντρα στην προσπάθεια κατευνασμού των κινητοποιήσεων, οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι θα διαδηλώσουν διεκδικώντας τα δίκαια αιτήματά τους και θα στείλουν το μήνυμα ότι δεν συμβιβάζονται με τα μέτρα – κοροϊδία που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση, με βάση πάντα τις περιβόητες «αντοχές» της οικονομίας και τη «δημοσιονομική σταθερότητα».

Στο πλευρό των αγροτών θα βρεθούν εργαζόμενοι, με τα σωματεία και τους μαζικούς τους φορείς, για να ενώσουν τη φωνή τους απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική που ευθύνεται για τα μεγάλα λαϊκά προβλήματα, αλλά και για να στηρίξουν τα αιτήματα των αγροτοκτηνοτρόφων, αφού συνδέονται με το ζήτημα παραγωγής ποιοτικών και φτηνών προϊόντων για την εργατική – λαϊκή οικογένεια.

“Δεν υπάρχει περιθώριο για περαιτέρω παρεμβάσεις για τους αγρότες”, ξεκαθάρισε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση των μέτρων – ψίχουλων του κλάδου από τον πρωθυπουργό. Μάλιστα, τόνισε πως «αυτά είναι τα μέτρα, δεν υπάρχει κάτι περισσότερο». «Αυτό μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση με βάση τα δημόσια οικονομικά, τα δημοσιονομικά δεδομένα της χώρας» σημείωσε χαρακτηριστικά, σε συνέντευξή του.