ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΕ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ

Από την επίθεση, που έγινε γύρω στις 08:00 τοπική ώρα, στο σιδηροδρομικό σταθμό Γκαρ ντε Λιόν, στο νοτιοανατολικό Παρίσι, τραυματίστηκε σοβαρά ένας άνθρωπος, που ωστόσο δεν κινδυνεύει η ζωή του, ενώ άλλοι δυο τραυματίστηκαν ελαφρά. Συνελήφθη ο δράστης χωρίς να έχουν γίνει ακόμα γνωστά τα στοιχεία η τα κίνητρά του.

Ένας άνδρας, επιτέθηκε σήμερα το πρωί με μαχαίρι σε ανθρώπους σε σιδηροδρομικό σταθμό του Παρισιού. Το Γαλλικό Πρακτορείο και η γαλλική αστυνομία, γνωστοποίησαν πως ο δράστης συνελήφθη, χωρίς να έχουν διευκρινιστεί ακόμα τα κίνητρα του δράστη.

Σύμφωνα με προσωρινό απολογισμό που ανακοινώθηκε από το αρχηγείο της αστυνομίας, η επίθεση, η οποία πραγματοποιήθηκε γύρω στις 08:00 (τοπική ώρα, 09:00 ώρα Ελλάδας) στο σιδηροδρομικό σταθμό Γκαρ ντε Λιόν, στο νοτιοανατολικό Παρίσι, προκάλεσε το σοβαρό τραυματισμό ενός ανθρώπου, του οποίου ωστόσο δεν κινδυνεύει η ζωή, και δύο ελαφρά τραυματίες.

«Ο ύποπτος δεν φώναξε κάτι στη διάρκεια της ενέργειάς του», πρόσθεσε μια αστυνομική πηγή. «Στους αστυνομικούς παρουσίασε ένα ιταλικό δίπλωμα οδήγησης», διευκρινίσθηκε από την ίδια πηγή.

«Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη  επέμβαση δυνάμεων της τάξης και διασωστών στις Αίθουσες 1 και 3 που τις καθιστά προς το παρόν μη προσβάσιμες», ανέφερε μέσω της πλατφόρμας X η γαλλική εθνική εταιρεία σιδηροδρόμων SNCF. «Η κυκλοφορία έχει επιβραδυνθεί ανάμεσα στον Γκαρ ντε Λιόν και το Μονταρζί και ανάμεσα στον Γκαρ ντε Λιόν και το Μοντερό», ανακοίνωσε επίσης κάνοντας λόγο για «μια κακόβουλη ενέργεια».