ΕΚΡΗΞΗ ΒΟΜΒΑΣ ΣΤΗ ΣΤΑΔΙΟΥ – Η “ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΤΑΞΙΚΗ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ” ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ

Βόμβα εξερράγη τα ξημερώματα του Σαββάτου (3/2), έξω από κατάστημα της Alpha Bank κοντά στο υπ. Εργασίας, στη συμβολή των οδών Σταδίου και Πεσμαζόγλου. Προηγουμένως έγινε τηλεφώνημα στην Εφημερίδα των Συντακτών, 40 λεπτά πριν την έκρηξη, όπου ανέλαβε την ευθύνη, η οργάνωση «Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα».

Ο άγνωστος είπε ότι την ευθύνη αναλαμβάνει η οργάνωση «Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα».

Το κέντρο της Άμεσης Δράσης ενημερώθηκε από την Εφημερίδα των Συντακτών στις 00:48. Η αστυνομία απέκλεισε αμέσως τον χώρο. Διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Σταδίου, από το ύψος της Πεσματζόγλου. Παράλληλα στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών της ΕΛΑΣ.

Ο μηχανισμός, διευκρίνισε η ΕΛΑΣ, εξερράγη στη 01:29, προκαλώντας υλικές ζημιές. Την προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (ΔΑΕΕΒ).

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

«Σήμερα (03-02-2024) και ώρα 00:48 το Κέντρο της Άμεσης Δράσης ενημερώθηκε τηλεφωνικά από την Εφημερίδα των Συντακτών ότι είχαν δεχθεί τηλεφώνημα σχετικά με τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο Υπουργείο Εργασίας, ο οποίος επρόκειτο να εκραγεί σε 40 λεπτά.Ο χώρος αποκλείστηκε από αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν άμεσα στο σημείο, πραγματοποιώντας εκτροπή της κυκλοφορίας. Ο μηχανισμός εξερράγη την 01.29 ώρα προκαλώντας υλικές ζημιές. Προανάκριση διενεργείται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β)».